Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri pe care nu le știai despre Maldive

Travel Tips

Maldive, impresionantul tărâm ale cărui insule sunt scăldate de apele Oceanului Indian, reprezintă o alegere pentru o vacanță de neuitat.

Deși este o destinație foarte populară, sunt câteva lucruri mai puțin știute despre Maldive.

Să aflăm împreună care sunt acestea.

✔ Spre deosebire de nisipul obișnuit pe bază de cuarț, nisipul format din corali, care se găsește pe plajele din Maldive, nu se încălzește și, prin urmare, poți păși confortabil chiar și în cele mai fierbinți zile.

✔ Cocotierul este simbolul național al țării, iar lemnul său este utilizat pentru realizarea manuală a bărcilor dhoni, mijlocul de transport tradițional, disponibil și pentru turiști, pentru plimbări între insule.

✔ Plajele din Maldive se deplasează de două ori pe an, o dată cu fiecare muson. În timpul musonului din lunile ianuarie - martie, masele de nisip se deplasează spre sud - vest, în timp ce în lunile mai - septembrie, acestea se îndreaptă către nord - est.

✔ Maldivele este format 99% din apă și doar 1% din uscat, oferind peisaje incredibile: plaja Vaadho oferă un adevărat spectacol în timpul nopții, când fitoplanctonul ce intră în contact cu oxigenul începe să strălucească.

✔ Plajele sunt curățate în timpul nopții de crabi, ce ies din mare și adună resturi de mâncare și alte mici reziduuri rămase pe plajă din timpul zilei.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Vacanțe inedite din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape® te așteaptă cu surprize: Maldive, locul unde Paradisul devine realitate.