Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Bali vs Maldive

Travel Tips

Peisaje ce te lasă fără respirație, plaje care nu se mai sfârșesc și ape în culori incredibile, Bali și Maldive sunt destinațiile perfecte pentru o vacanță remarcabilă.

Dar cum alegi între două dintre cele mai iubite destinații exotice ale lumii?

LOCALIZARE

Insula Bali este una dintre cele 17 500 insule ce formează Indonezia, arhipelag situat la granița dintre Oceanul Indian și Oceanul Pacific. Principala destinație turistică a țării, Bali este singura insulă a Indoneziei ce și-a păstrat religia hindusă și nu a trecut la islamism. Maldive, un grup de insule înconjurate și protejate de recifi de coral, este o destinație unică și fermecătoare, un paradis în adevăratul sens al cuvântului. Format din peste 1100 de insule, Maldive este un ecosistem fragil, dar spectaculos, al cărui nisip fin contrastează puternic cu apa de un albastru închis a Oceanului Indian.

STAȚIUNI

Vestul insulei Bali este partea iubitorilor de surfing, în timp ce plajele din est sunt recomandate familiilor. În sudul insulei, stațiunea Nusa Dua beneficiază de plaje extinse, cu nisip alb și ape perfecte pentru scufundări sau navigație, iar Kuta, cea mai aglomerată stațiune, oferă valuri perfecte pentru surfing. Kuta este recomandată în special tinerilor, datorită vieții de noapte animate. Din totalul insulelor ce alcătuiesc Maldive, doar în jur de 200 sunt locuite, iar jumătate dintre acestea au fost dezvoltate din punct de vedere turistic. Insulele sunt grupate în 26 atoli, care sunt recife ordonate circulari. Printre cele mai vizitate de către turiști și renumite pentru serviciile de calitate se numără Atolii Male Nord, Male Sud, Ari, Baa sau Addu.

ACTIVITĂȚI

Insula Bali este un adevărat paradis, atât pentru cei ce caută relaxare, cât și pentru cei ce doresc o vacanță activă, să practice scufundări sau kitesurfing, drumeții montane sau parapantă, pasionații de cumpărături sau cei atrași de o animată viață de noapte. Cultura impresionantă ce se reflectă în cele peste o mie de temple, ceremoniile și festivalurile tradiționale, toate întregesc atmosfera magică. În Maldive, cele mai căutate sporturi sunt scufundările, snorkeling-ul, windsurfing-ul, plimbările cu șalupa, wakeboarding-ul și schiul nautic. Dacă vrei să faci ceva inedit, poți alege o excursie către insulele de băștinași, island – hopping - excursii către insule nelocuite sau pescuit nocturn.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alegerea este a ta: Bali, relaxare pe Insula Zeilor sau Maldive, locul unde Paradisul devine realitate.