Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Antalya vs Bodrum

Travel Tips

Antalya, principala stațiune de vacanță a Turciei, se bucură de plaje largi, nisip fin și activități pentru întreaga familie. Bodrum, una dintre cele mai cosmopolite stațiuni, se remarcă prin viața de noapte, la fel de animată ca cea din timpul zilei.

Pe tine care te atrage?

LOCALIZARE

Antalya face parte din zona numită Riviera Turcească, aflată în sudul Turciei, în provincia cu același nume, la poalele Munților Taurus. La cca. 400 km distanță, Bodrum este localizat pe coasta de sud a peninsulei Bodrum, în provincia Mugla. Fiind cea mai vestică stațiune a Turciei, se resimt aici influențele Greciei.

PLAJE

Unul dintre motivele pentru care Antalya a devenit destinația de top a Turciei îl reprezintă plajele variate. Cele cu nisip fin se găsesc în zona Lara – Kundu, în estul stațiunii, în timp ce partea vestică beneficiază de plajă cu pietricele. Cele mai apreciate plaje de către turiști sunt Lara Beach, Konyaalti Beach și Aksu Beach. În Bodrum, este bine de știut că plajele se găsesc în imediata apropiere a orașului. Cele mai frumoase dintre acestea sunt: Gumbet, Bitez sau Turgutreis, toate cu nisip.

ATRACȚII

Dacă vrei să faci și altceva, nu doar să te relaxezi la plajă, ambele destinații au de oferit atracții interesante. În Antalya poți vedea “Moscheea Yivly Minare”, al cărui minaret este simbolul orașului, orașul vechi “Kalayci”, unde se găsește și bazarul local, vechiul port “Yat Limani” sau turnul roman “Hidirlik”, dar și terasele naturale de la Pamukkale. Faimos pentru vestigiile sale istorice, Bodrum impresionează prin ruinele Mausoleului din Halicarnas, una din cele șapte minuni ale lumii antice, Castelul Sf. Petru, Amfiteatrul Antic, Morile de Vânt și Poarta Myndos, păstrată din vechiul zid de apărare al orașului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege acum vacanța potrivită pentru tine AICI.