Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Toscana vs Sicilia

Travel Tips

Toscana și Sicilia sunt regiuni faimoase ale Europei, cu peisaje deosebite, minuni culturale și arhitecturale, istorie bogată și delicii culturale. Deși par asemănătoare, cele două regiuni au caracteristici ce le diferențiază.

Tu pe care o alegi?

LOCAȚIE

Toscana, situată în centrul Italiei și străbătută de fluviul Arno, cel mai mare fluviu al regiunii, se bucură de unele dintre cele mai frumoase peisaje ale Europei. Pe lângă fâșia de litoral de la Marea Ligurică, orașele Renașterii și podgoriile celebre în întreaga lume întrgesc farmecul zonei. În ceea ce privește Sicilia, cea mai mare insulă a Italiei, aceasta este situată în sudul Italiei și oferă o varietate de peisaje, de la plaje până la munți și vulcani.

ORAȘE

Pentru cei ce își doresc și altceva în afară de relaxare pe plajele întinse, niciuna dintre cele două regiuni nu dezamăgește. În Toscana, Florența este atracția principală, un oraș special cu nenumărate simboluri renascentise, Pisa atrage cu turnul său înclinat, Siena propune cursa de cai Palio, Chianti și San Gimignano au vinuri delicioase, iar Lucca impresionează prin zidurile renascentiste intacte. În Sicilia, Palermo este cel mai mare oraș, modern și animat, Catania este renumit pentru specialitățile culinare și dominat de vulcanul Etna, Taormina este una dintre cele mai pitorești stațiuni, iar Siracusa este unul dintre cele mai vechi orașe europene.

STAȚIUNI

Multe dintre plajele Rivierei Toscana au fost premiate cu distincția Blue Flag. Principalele stațiuni ce compun zona litorală a Toscanei sunt Lido di Camaiore, Marina di Pietrasanta, Forte dei Marmi sau Viareggio, cea mai populară dintre acestea. Cele mai populare stațiuni ale Siciliei sunt și cele mai importante orașe: Palermo, Catania, Taormina, cărora li se adaugă Cefalu, Ustica și San Vito.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât? Solicită-ne acum vacanța în destinația preferată AICI.