Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri pe care probabil pe care nu le știai despre Mallorca

Travel Tips

Mallorca este o insulă contrastantă, cu orașe agitate și cosmopolite, cu plaje excelente, vreme superbă și cluburi de noapte extravagante, dar și cu secrete ce nu pot fi descoperite într-o singură vizită.

Iată câteva detalii mai puțin știute despre Perla Insulelor Baleare:

✔ Jumătate din populația de peste 800 000 locuitori a insulei locuiește în capitala Palma, regiunea cu cea mai mare densitate a populației.

✔ Mallorca are mai multe sisteme de peșteri spectaculoase, iar cea mai faimoasă este Cuevas del Drach din Puerto Cristo, unde se află și cel mai mare lac subteran al Europei, Lacul Martel.

✔ Castelul Bellver este unul dintre puținele castele circulare din Europa și singurul din Spania. Este situat pe o colină din apropierea Golfului Palmei și găzduiește în prezent un muzeu dedicat istoriei insulei.

✔ Numele insulei provine din expresia latină “insula maior”, ce se traduce prin “insula mai mare”, dat fiind faptul că Mallorca este cea mai mare insulă a Spaniei. În timp, expresia a început să fie pronunțată greșit, ajungându-se la “Mallorca”.

✔ Numeroase celebrități dețin case de vacanță sau își petrec vacanțele în Palma de Mallorca, printre care Brad Pitt, Paris Hilton, Claudia Schiffer, Boris Becker sau Bill Gates. Tenismenul Rafael Nadal s-a născut pe insulă, la Manacor, unde a deschis și o academie de tenis în 2016.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Vrei să afli toate secretele insulei Mallorca? Alege un Pachet Charter Special AICI.