Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII în CANARE: Lanzarote vs Fuerteventura

Travel Tips

Insulele Canare, situate mai aproape de Africa decât de Europa, sunt o destinaţie exotică şi tropicală care te cucerește pe loc. Lanzarote și Fuerteventura sunt două dintre cele mai populare insule ale arhipelagului.

Pe tine care te convinge?

LOCALIZARE

Atât Lanzarote, cât și Fuerteventura fac parte din cele șapte insule principale ale Arhipelagului Canarelor, fiind situate în Oceanul Atlantic. Dacă distanța dintre Lanzarote și coasta Marocului este de 140 km, între Fuerteventura și continentul african sunt doar 97 km distanță, aceasta fiind cea mai apropiată dintre insulele arhipelagului de Africa. Însă cele două insule sunt apropiate și una față de cealaltă, având caracteristici climatice și de relief asemănătoare.

PLAJE

Cele peste 100 de plaje din Lanzarote atrag turiștii datorită apelor cristaline, atât liniștite, cât și agitate, oferind condiții prielnice practicării sporturilor nautice. Plajele din Papagayo sunt considerate a fi cele mai frumoase de pe insulă, însă sunt apreciate și cele din Costa Teguise, Playa Blanca sau Puerto del Carmen. Și plajele insulei Fuerteventura sunt variate, de la cele cu nisip alb sau auriu la cele cu nisip vulcanic. Cele mai bune plaje sunt considerate cele din peninsula Jandia: Playa de Sotavento, Playa de Cofete sau Playa de Matorral.

ACTIVITĂȚI

Ambele insule beneficiază de nenumărate posibilități de relaxare și divertisment. Apele calde ale Oceanului Atlantic le oferă condiții excelente pentru practicarea diverselor sporturi nautice: windsurfing, surfing, scufundări, navigație sau snorkeling. Aquapark Costa Teguise în Lanzarote și Baku Water Park în Fuerteventura sunt alegerile perfecte pentru familiile cu copii. Parcul Național Timanfaya din Lanzarote atrage prin vulcanul Islote de Hilario, iar Parque Natural de Corralejo din Fuerteventura este habitatul a numeroase specii endemice protejate, printre care și vulturul egiptean guirre, singura specie de vulturi ce trăiește în Insulele Canare.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Pentru vacanța ta am pregătit acum noi oferte în Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Fuerteventura, "tărâmul cu noroc" și Lanzarote, un mic paradis în Canare.