Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase plaje din Santorini

Travel Tips

Despre Santorini se spune că este insula cu "mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați". Iar plajele sale se remarcă între cele ale Greciei prin caracteristicile lor speciale, date de originea vulcanică a insulei.

Iată care sunt cele mai frumoase plaje de pe tărâmul pierdut al Atlantidei.

✔ Red Beach este cea mai impresionantă plajă a insulei datorită culorii roșiatice a nisipului, motiv pentru care este destul de aglomerată. Apele de aici sunt propice practicării snorkelingului.

✔ Kamari Beach, cu nisip negru, este cea mai accesibilă plajă a insulei. Beneficiază de distincția Blue Flag, dar și de numeroase amenajări turistice, fiind printre preferatele turiștilor.

✔ Perissa Beach, considerată a fi cea mai frumoasă plajă din Santorini, se remarcă prin nisipul negru, apele cristaline și facilitățile puse la dispoziția turiștilor. Însă atracția principală este stânca Mesa Vouno, ce se ridică aici din apele Mării Egee.

✔ White Beach este înconjurată de stânci albe, de la care îi provine și numele. Este retrasă și liniștită, accesul fiind posibil doar cu barca, din portul Akrotiri, sau înot, dinspre Red Beach, plaja vecină.

✔ Monolithos Beach este recomandată familiilor cu copii, datorită intrării line în mare și facilităților dedicate acestora. Este o plajă cu nisip negru, organizată cu șezlonguri și umbrele.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege și tu vacanța potrivită pentru tine AICI.