Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Kos vs Mykonos

Travel Tips

Despre Kos se spune că are cele mai frumoase plaje grecești, iar despre Mykonos, că este cea mai cosmopolită dintre insulele țării. Cu surprize la fiecare pas, cele două insule au fiecare un farmec aparte și atrag turiști din întreaga Europa.

Tu pe care o alegi?

LOCAȚIE

Insula Kos, numită și “Insula lui Hipocrate”, este a treia insulă ca mărime din Arhipelagul Dodecanezelor, după Rhodos și Karphatos, fiind situată foarte aproape de coasta Turciei. Mykonos, în schimb, face parte din Arhipelagul Cicladelor, în sudul Mării Egee, alături de alte 36 insule, printre care și Santorini.

PLAJE

Plajele din Kos sunt extrem de frumoase, dar și foarte variate, atât ca formă cât și ca mărime, întinse, cu nisip alb, fin sau adăpostite în golfuri. Printre cele mai apreciate de către turiști se numără: Paradise Beach, Lambi, Psalidi, Tigaki, Marmari sau Kardamena. Însă nici Mykonos nu se lasă mai prejos când e vorba despre plaje întinse, desprinse parcă de pe cărțile poștale. Este bine de știut însă că în sudul insulei se găsesc plajele mai bine organizate și mai aglomerate, în timp ce cele din nord dispun de mai puține facilități turistice. Printre preferatele turiștilor se numără Agios Stefanos, Agios Yannis, Agrari, Elia și Paradise Beach.

VIAȚĂ DE NOAPTE

Mykonos este recunoscută ca având cea mai animată viață de noapte din Marea Egee, primind mulți turiști care vin aici în special pentru distracție. Muzica se aude până la primele ore ale dimineții în numeroasele baruri, cluburi și taverne, peste tot pe insulă. Caprice Bar, Cavo Paradiso sau Super Paradise se numără printre cele mai apreciate locații. Chiar dacă la un nivel mai scăzut, și Kos dispune de o viață de noapte activă. Cluburile sunt concentrate în centrul capitalei insulei, dar și în Kardamena sau Tigaki.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce insulă alegi? E momentul să decizi care este Pachetul Charter potrivit pentru tine.