Fereastra ta spre lumea vacanţelor

TOP 5 atracții de neratat la Praga

Travel Tips CityBreak Special

Praga este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei și ale lumii, un oraș modern și vibrant, plin de energie, ce oferă turiștilor muzică și artă, evenimente culturale, distracție și shopping. “Mama Orașelor”, ”Orașul de Aur” sau ”Orașul celor 100 de Turle” sunt doar câteva dintre denumirile pe care Praga le-a primit de-a lungul timpului. Centrul său istoric a fost inclus în întregime pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO încă din anul 1992.

TOP 5 atracții de neratat la Praga

Castelul Praga, principalul obiectiv turistic al orașului și reședința tuturor regilor Boemiei, este cel mai mare complex medieval din Europa, cu o suprafață de 7,28 hectare.

Podul lui Carol, cel mai vechi pod din Praga, datează din anul 1357 și are o lungime de 516 metri, fiind străjuit de 30 statui impresionante, despre care se crede că au puteri tămăduitoare.

Catedrala Sf Vitus este cea mai importantă catedrală a țării și un extraordinar monument al arhitecturii gotice. Aici sunt înmormântați episcopi, regi, prinți și împărați ai Boemiei.

“Casa care dansează”, cunoscută și sub numele de “Ginger și Fred”, este o construcție inedită, avangardistă, ce găzduiește și un restaurant pe acoperișul său.

Grădina Zoologică din Praga este cea de-a doua ca mărime din Europa și adăpostește cca. 4600 exemplare de animale, unele dintre ele regăsindu-se doar aici.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL pentru Revelion 2017 cu croazieră inclusă este: Revelion pe apele Vltavei