Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Toscana, un amestec de artă și culoare

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Toscana se bucură de unele dintre cele mai frumoase peisaje ale Italiei. Pe lângă superba fâșie de litoral de la Marea Ligurică, orașele Renașterii Italiene, precum Pisa sau Florența, fac din Toscana una dintre cele mai frumoase și mai vizitate regiuni ale Europei. Iar deliciile culinare întregesc farmecul zonei.

Apele Mării Ligurice, ce spală coastele Toscanei, se bucură de toate beneficiile Mării Mediterane, fiind ideale pentru windsurfing, waterski sau alte sporturi acvatice. Briza calmă a mării îndeamnă pasionații de navigație să descopere micuțele golfuri de la nord de Marina din Carrara. Iar plajele, majoritatea premiate cu distincția Blue Flag, oferă numeroase facilități și servicii de cea mai bună calitate.

Viareggio este principala stațiune, ce impresionează prin superba promenadă, cu numeroase restaurante.

Lido di Camaiore este o stațiune mai liniștită, preferată de familiile cu copii, traficul fiind închis.

Marina di Pietrasanta oferă peisaje uimitoare, îmbinând armonios marea cu plajele de nisip, pădurile de pini și munții semeți.

Toscana este cu siguranță destinația ideală de vacanță. Indiferent dacă iubești marea, plaja și soarele, arta și cultura, regiunile viticole sau peisajele colinare, Toscana beneficiază de tot ce ți-ai putea dori. Orașe precum Florența, Siena, Pisa, Lucca sau San Gimignano, imaginea Toscanei medievale, au numeroase suprize de oferit tuturor turiștilor Toscanei.

La scurtă distanță de Toscana se află superba stațiune Cinque Terre, un adevărat spectacol de culoare. Cele Cinci Pământuri sunt de fapt cinci sate, construite pe terase, unde oamenii și-au construit căsuțe colorate, pentru a scăpa de zgomot și aglomerație. Atât cele cinci sate, cât și zona coastei sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.