Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Ischia, o destinaţie captivantă

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Ischia este o insulă a energiei, a regenerării, a frumuseţii şi a istoriei. Se poate spune că este locul unde expresia "la dolce vita" îşi găseşte cel mai bine înţelesul. Un tărâm cu peisaje paradisiace, insula Ischia are o suprafaţă de 46 km², fiind cea de-a opta insulă ca mărime a Italiei şi cea mai mare din golful Napoli. Climatul blând, plăcut, atrage anual mii de vizitatori.

Ischia mai este cunoscută și ca Insula Verde sau Insula Tinereții Veșnice. Datorită originii sale vulcanice, beneficiază de ape minerale și termale, ramură a turismului foare bine dezvoltată pe insulă. Grădinile termale se numără printre principalele atracții ale insulei. În cadrul acestora, printre vegetația mediteraneană au fost amenajate piscine cu apă termală, cascade, jacuzzi sau căzi cu hidromasaj.

Giardini Poseidon este considerată a fi cea mai frumoasă grădină de pe insulă. Grădina înconjoară plaja stațiunii Forio d'Ischia și cuprinde 22 piscine, fiind totodată cel mai mare astfel de parc.

Giardini Aphrodite Apollon este situată în sudul insulei, având distribuite etajat cele 12 piscine, o saună naturală și un bazin pentru hidromasaj. De asemenea, dispune și de o sală de fitness.

Giardini Negombo este dotată cu 12 piscine, o plajă privată și un restaurant, fiind situată în nordul Ischiei.

Cel mai mare oraș de pe insulă este orașul Ischia, cu cele două părți ale sale: Ischia Porto – centrul comercial și Ischia Ponte. Plaja Maronti este cea mai frumoasă plajă a insulei și una dintre cele mai frumoase plaje ale țării, având o lungime de aproximativ 3 km. În apropiere, în peșteri, se află unul dintre cele mai vechi izvoare de apă termală. Plaja Fumarole este curată și nu foarte aglomerată. Datorită originii vulcanice, nisipul are o culoare mai închisă.

Castello Aragonese este cel mai vizitat monument al insulei, construit pe o rocă vulcanică, separată de insulă și legată de aceasta printr-un pod de piatră.

Turnul Guevara este unul dintre simbolurile Ischiei, reconstruit pe ruinele unei cetăți antice. Se presupune că a fost un turn de apărare construit pentru a proteja castelul Guevara.

Villa La Colombaia,situată în Lacco Ameno este sediul unui muzeu dedicat lui Luchino Visconti și promovează activități culturale: muzică, teatru, istoria cinematografiei.