Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Halkidiki vs Nisipurile de Aur

Travel Tips

Halkidiki - peninsula grecească cu golfuri pitorești, sate tradiționale de pescari și plaje întinse și Nisipurile de Aur - destinația de top a bulgarilor, cu plajele sale cu nisip fin: două destinații preferate de români, două posibilități pentru o vacanță așa cum îți dorești.

Tu ce alegi?

DISTANȚĂ

Sigur, stațiunea Nisipurile de Aur este mai aproape de București decât Halkidiki, însă nu putem spune despre stațiunea grecească că este mai greu accesibilă. Nisipurile de Aur se află la o distanță de 340 km distanță pe traseul Fetești - Negru Vodă și 285 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Varna, iar durata de parcurgere a acestora se întinde undeva la 4 ore. În ceea ce privește Halkidiki, distanța de aproximativ 750 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia - Salonic poate fi parcursă în circa 10 ore.

PLAJE

Halkidiki este o regiune mai mare, așa că posibilitățile de alegere a plajei sunt mai numeroase. Când vorbim de Nisipurile de Aur, este bine de știut că plaja de aici are o lungime de 5 km și deține distincția Blue Flag, acordată pentru servicii de calitate și curățenia acesteia. Distribuite pe cele trei brațe ale peninsulei, plajele din Halkidiki se remarcă prin nisipul fin, apa limpede și peisajele îmbogățite de vegetație. Cele mai apreciate sunt Nea Kallikratia, Hanioti, Sani sau Nikiti.

MÂNCARE

Nicio vizită în Bulgaria sau Grecia nu este completă fără a încerca preparatele tradiționale. Când mergeți în Halkidiki, trebuie să încercați midiile proaspăt coapte, “tyropita“ - plăcintă cu brânză feta sau “melitzana” - vinete coapte în ulei și ierburi, cu brânză, rozmarin și oregano. Iar când vine vorba de gastronomia bulgarilor, nu trebuie ratate “Tarator” - o supă rece din iaurt, castraveți și usturoi, “Kyufte” - chiftele cu ceapă, fripte sau prăjite sau “Shopska” - o salată din roșii, castraveți, ceapă, ardei și brânză.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât ce alegi? Solicită-ne acum vacanța în destinația preferată: Halkidiki sau Nisipurile de Aur.