Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Amsterdam vs Berlin

Travel Tips

Amsterdam, capitala plină de viață a Olandei, orașul canalelor, bicicletelor și Berlin, orașul clasic cu vibrații moderne.

Cât de asemănătoare sunt cele două orașe? Pe tine care te-a convins?

TRANSPORT

Cu toții știm că mijlocul de transport preferat al locuitorilor Amsterdamului este bicicleta. Firma ce asigură transportul local în oraș se numeste GVB (Gemeentelijk Vervoerbedrijf), ce se compune din 15 linii de tramvai, 5 linii de metrou, cu a cincea linie în curs de construcție, dar și un "water bus". În Berlin, sistemul de transport în comun este asigurat de firma Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg. Rețeaua de tramvaie este formată din 22 linii, iar rețeaua de metrou este compusă din U-Bahn - 10 linii subterane și S-Bahn - 15 linii de suprafață.

MÂNCARE

Dacă vorbim de mâncare, expresia de ordine în Amsterdam este “street food”. Stroopwafels sunt de neratat, niște vafe subțiri, un fel de biscuiți însiropați, iar Bitterballen sunt niște chiftele din carne de vită umplute cu unt. Heringul crud și cartofii prăjiți de origine belgiană Patat sunt alte delicatese ce trebuie savurate. Berlin te așteaptă cu gogoșile Pfannkuchen, Königsberger Klopse - chiftelele în sos alb, Kartoffelpuffer - cartofii gratinați, dar și celebrul Currywurst.

VIAȚĂ DE NOAPTE

Atmosfera relaxată a Amsterdamului din timpul zilei se află în plin contrast cu viața vibrantă de noapte. Leidseplein reprezintă principalul punct de interes pentru cei ce apreciază viața de noapte. Aici, densitatea mare a restaurantelor, cluburilor și cafenelelor, precum și străzile pline de muzicanți, artiști sau magicieni animă atmosfera după lăsarea serii. Și Berlin se bucură de o viață de noapte dinamică. Cluburile nu au oră de închidere, iar aici se află clubul Berghain, considerat a fi cel mai bun club de muzică techno din lume. Höfe Hackesche este punctul principal de reper pentru restaurante, baruri și cluburi, însă și de-a lungul râului Spree sunt răspândite numeroase astfel de localuri.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Gândește-te ce alegi, noi ți-am pregătit două CityBreak-uri cu adevărat speciale: Întâlnire romantică la Veneția Nordului și Berlin: istorie și ciocolată