Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 muzee de neratat la Paris

Travel Tips

Paris este un oraș cu arhitectură elegantă și muzee faimoase în întreaga lume. Există sute de galerii de artă și muzee în "Orașul Luminii", ce adăpostesc adevărate comori culturale.

Astăzi vă propunem o listă scurtă a celor mai frumoase și mai interesante muzee din Paris.

✔ Muzeul Luvru se află în capul listei, unul dintre cele mai mari muzee din lume. Găzduiește peste 35 000 exponate, dintre care cel mai cunoscut este “Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo DaVinci. Așadar, dacă ai petrece 30 secunde în fața fiecărui exponat, ai termina vizita în 100 zile!

✔ Muzeul Rodin, cel mai popular muzeu francez dedicat unei singure personalități, deține peste 500 sculpturi ale lui Auguste Rodin, unul dintre cei mai mari sculptori ale lumii. Lângă muzeu poate fi vizitat mormântul lui Napoleon.

✔ Muzeul Orsay, amplasat în clădirea unei foste gări, deţine cea mai mare colecţie de opere impresioniste şi post-impresioniste din lume, opere ale unor artiști precum Monet, Manet, Renoir, Degas sau Cezanne. Și dacă ți se face foame, e bine de știut că există trei restaurante în cadrul muzeului.

✔ Cité des Sciences et de l’Industrie, cel mai mare muzeu european dedicat științelor, este o capodoperă a arhitecturii moderne. Peste cinci milioane de turiști trec pragul acestui muzeu în fiecare an. Înconjurat de apă, complexul primește lumină naturală prin cele două domuri, cu diametrul de 17 metri.

✔ Centrul Georges Pompidou găzduiește Muzeul Național de Artă Modernă, unul dintre cele mai importante astfel de muzee din Europa, dar și săli de spectacole și de cinema, precum și expoziții temporare. Cu o arhitectură interesantă, toate instalațiile, conductele de circulație a aerului, cablurile electrice, precum și scările rulante sunt amplasate pe exteriorul clădirii.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante muzee ale Parisului și alege un CityBreak CMB special: Învață să "brutărești" la Paris.