Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Vacanța mea în Grecia: cu mașina proprie vs cu avionul

Travel Tips

Când vine vorba de vacanță, cu toții ne dorim să ajungem la destinație cât mai în siguranță și cât mai repede. Din fericire, Grecia este o destinație ce nu ne impune mijlocul de transport folosit. Pentru a vizita insulele grecești, ne gândim să alegem între rapiditatea transportului cu avionul sau posibilitatea de a admira peisajele în calătoriile cu mașina proprie.

Tu ce alegi în astfel de situații?

TIMP

De cele mai multe, timpul este principalul argument ce impune alegerea mijlocului de transport. Dacă alegem să călătorim cu mașina, trebuie să știm că distanțele variază: 9 - 10 ore până în Thassos, 14 ore până în Lefkada sau 14 - 15 ore până în Corfu, asta dacă vorbim de cele mai apropiate insule. Însă dacă alegem pachetele charter, timpul se scurtează considerabil: o cursă charter până în Corfu durează 1,5 ore, poți ajunge în Creta sau în Rhodos în 1 oră și 50 minute, iar până în Zakynthos, călătoria durează 1 oră și 40 minute.

Cu mașina se poate ajunge și în zonele de litoral continentale ale Greciei: până în Halkidiki sunt aproximativ 750 km, ce pot fi parcurși în circa 10 ore, iar până în Paralia Katerini sunt 725 km, iar timpul de parcurgere este de 9 ore.

COSTURI

Cu siguranță, transportul cu mașina costă mai puțin decât transportul cu avionul. Însă, pe lângă benzină, pentru transportul cu automobilul personal trebuie să ținem cont și de alte cheltuieli, precum taxele de drum și costul trecerii cu feribotul. Distanțele ce trebuie acoperite cu mașina între București și principalele insule ale Greciei sunt următoarele: Corfu - 1100 km, Creta - 1500 km, Rhodos - 1350 km, Santorini - 1450 km.

CONFORT

Când vorbim de confort, părerile sunt împărțite. Chiar dacă pare că avionul este alegerea indicată, dat fiind timpul mai scurt de călătorie, este important și faptul că, atunci când alegi mașina, nu ești condiționat de programul fix al plecărilor. Poți face opriri unde vrei tu, poți admira peisajele prin localitățile străbătute și poți chiar să schimbi destinația finală în ultimul moment 😃

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Noi ți-am pregătit oferte pentru fiecare tip de vacanță, tu decizi ce alegi: Vacanțe cu MAȘINA sau Vacanțe cu AVIONUL.