Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase plaje din Creta

Travel Tips

Creta este cea mai mare insulă a Greciei, așa că nu este de mirare că cei peste 1000 km de coastă sunt presărați cu plaje demne de a fi imortalizate pe cărțile poștale.

Să aruncăm o privire pe topul celor mai frumoase 5 plaje ale insulei.

✔ Plaja Elafonisi, situată în sud-vestul insulei, impresionează prin nisipurile albe, cu nuanțe de roz și apele turcoaz puțin adânci, oferind peisaje asemănătoare celor exotice. Apare ca o peninsulă, însă la flux se transformă într-o insulă. Apele de aici sunt potrivite pentru snorkeling.

✔ Plaja Balos, situată în apropiere de Kissamos, în vestul Cretei, este cea mai fotografiată plajă a insulei! Un secret al localnicilor până acum câțiva ani, Balos se remarcă prin nisipul fin, apele limpezi și frumusețea slbatică a naturii.

✔ Plaja Vai, amplasată în extremitatea estică a Cretei, în Lassithi, este delimitată de 500 palmieri, singura plantație de palmieri sălbatici din Europa. Cu o lungime de aproape 300 metri, plaja este formată din nisip, amestecat cu pietriș în partea nordică.

✔ Plaja Matala a devenit celebră în anii 60-70, fiind preferată de turiștii hippie. Este așezată într-un mic golf, între două promontorii. Are peste 300 metri lungime și este formată din nisip fin.

✔ Plaja Falassarna este situată pe coasta nord - vestică și este considerată una dintre cele mai bune și mai curate plaje europene. Este lată de până la 150 metri, cu nisip fin, auriu și ape cristaline.

​ 👍 Recomandarea CMB TRAVEL

E timpul să alegi și tu un Pachet Charter CMB în Creta AICI.