Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Malaga vs Valencia

Travel Tips

Malaga, oraș cosmopolit, cu localnici primitori și mâncare bună și Valencia, oraș fermecător, respirând cultură, istorie și fotbal.

Pe tine care te surprinde de fiecare dată?

LOCALIZARE

Situat pe Costa del Sol, la 120 km de coasta nordică a Africii, Malaga este unul dintre cele vechi orașe europene. Valencia este situată în cunoscuta zonă turistică Costa del Azahar, în estul Spaniei, la jumătatea distanței dintre Alicante și Castellon. Datorită pozițiilor privilegiate, ambele orașe se bucură de peste 300 de zile cu soare în fiecare an.

CULTURĂ

Ambele orașe au o istorie bogată și tumultoasă, ce se reflectă în viața culturală. Întemeiat de fenicieni și stăpânit de cartaginezi, romani și mauri, Malaga te farmecă prin diversitatea stilurilor arhitecturale, reprezentate în special în centrul istoric. Același lucru se poate spune și despre Valencia, întemeiat de romani și transformat într-un important centru economic și cultural de către arabi și vizigoți.

OBIECTIVE TURISTICE

Este bine de știut că ambele orașe beneficiază de plaje. La Malagueta este cea mai căutată din cele 16 plaje din Malaga, iar La Saler se remarcă printre plajele Valenciei. Catedrala din Malaga, Muzeul Picasso și Castelul Alcazaba atrag numeroși turiști în orașul din sudul Spaniei, pe când Valencia impresionează prin Orașul Artelor și Științei - futuristicul complex arhitectural, La Lonja, Corida sau Grădinile Turia.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Avem două CityBreak-uri Speciale în Colecția Culorile Orașului - City Colours®: Malaga - aer de vacanță sub soarele Mediteranei și Valencia - orașul unde tradiția întâlnește avangardismul.