Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Zakynthos vs Corfu

Grecia se bucură de numeroase insule idilice, cu plaje superbe, pentru o vacanță în care să te relaxezi, dar și cu stațiuni și orășele animate, ca să te distrezi așa cum îți dorești. Zakynthos și Corfu sunt două dintre aceste insule, ce dispun de facilități pentru o vacanță completă.

Dar care este cea potrivită pentru tine?

LOCAȚIE

Atât Zakynthos, cât și Corfu fac parte din Arhipelagul Insulelor Ionice, compus din șapte insule principale și alte câteva mai mici. Corfu, a doua insulă ca suprafață a arhipelagului și cea mai nordică dintre acestea, mai este numită “Insula Miracolelor”, “Insula Pădurilor”, “Insula Nimfelor” sau “Insula de Smarald”. Zakynthos în schimb este cea de-a treia dintre Insulele Ionice după suprafață, cea mai sudică dintre ele și mai este cunoscută drept Zante sau "Floarea Levantului".

PLAJE

Plajele din Zakynthos sunt numeroase și foarte diferite, de la cele intime și ascunse la cele aglomerate, cu nisip sau cu pietricele, late sau înguste, înconjurate de munți, golfuri sau păduri. Printre cele mai apreciate se numără Navagio, Laganas, Gerakas, Xigia sau Porto Vromi.

Nici Corfu nu se lasă mai prejos. Foarte multe din plajele întinse, cu nisip auriu și înconjurate de verdeață ale insulei au primit distincția Blue Flag. Cele mai cunoscute sunt Paleokastritsa, Glyfada, Agios Gordios, Barbati și Canal d'Amour.

MÂNCARE

Nicio vizită pe una din insulele Greciei nu este completă fără experimentarea preparatelor tradiționale. În Zakynthos, acestea se bazează pe pește și carne de miel. Printre cele mai apreciate preparate culinare servite aici se numără Yiouvetsi - carne de miel cu paste, Papoutsakia - vinete umplute cu carne sau Pastitsio - un tip de lasagna. Când mergeți în Corfu, trebuie neapărat să încercați Sofrito - carne de vită condimentată cu piper, ceapă și usturoi, Boutheto - tocană de pește, dar și vinurile sale recunoscute pentru calitatea lor încă din Antichitate: Moschato, Kakotrigis sau Petrokoritho.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi: Zakynthos sau Corfu?

Ți-am pregătit Pachete Charter pentru ambele destinații AICI.