Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Madrid vs Lisabona

Travel Tips

Te gândești la un CityBreak însorit? Madrid și Lisabona, cele două capitale ale Peninsulei Iberice sunt în topul alegerilor europenilor. Și iată de ce.

CULTURĂ

Dacă te interesează muzeele și arta, atunci Madrid este destinația potrivită pentru tine. Cele trei muzee ce formează “Triunghiul de aur al artei”: Museo del Prado, Museo Reina Sofia și Museo Thyssen-Bornemisza sunt un adevărat paradis pentru oricare iubitor de cultură. În schimb, în Lisabona, viața culturală se găsește sub soarele portughez. Cea mai interesantă parte a orașului este cartierul vechi, considerat un adevărat muzeu în aer liber. De neratat este însă și Muzeul Plăcilor de Ceramică.

DISTRACȚIE

Viața de noapte este o altă atracție de neratat în Madrid, iar diferitele evenimente ce au loc aici sunt cu adevărat incredibile. Spectacolele de flamenco și coridele completează opțiunile de petrecere a timpului liber. Și chiar dacă Lisabona este un oraș ce iubește soarele și lumina, nu lipsesc nici aici cluburile animate, în Bairro Alto și viața de noapte frenetică. Iar sunetele muzicii fado te vrăjesc.

MÂNCARE

Când vine vorba de mâncare, ambele orașe își iau în serios rolurile de capitale. Tapas, tortillas, jamon și paella cu fructe de mare sunt delicii ce trebuie neapărat încercate în Madrid, însă doar alături de un pahar de sangria. Ce mâncăm în Lisabona? Multe preparate bazate pe pește sau fructe de mare, printre care bacalhau - cod sărat și uscat, calderaida - o tocană din legume, pește și fructe de mare și soupa do marisco. Sigur, de la nicio masă nu lipsește vinul, de Porto sau de Madeira.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două orașe însorite, două CityBreak-uri Speciale din Colecția Culorile Orașului - City Colours®: Artă și fotbal la Madrid și Soare și cultură în Lisabona.