Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Costa Brava vs Costa del Sol

Travel Tips

Spania, alegerea iubitorilor de soare, cultură și distracție se mândrește cu zonele sale de coastă, destinații europene de top. Costa Brava și Costa del Sol sunt două dintre acestea.

Ambele se remarcă prin frumusețea lor, dar care este cea potrivită pentru tine?

LOCAȚIE

Costa Brava, fâșia de litoral de 160 km, se traduce în catalană prin “coasta salbatică”. Este situată la doar o oră distanță de Barcelona, în nord - estul Spaniei, de la nord de Blanes până la granița cu Franța. Costa del Sol reprezintă țărmul mediteraneean sudic al Spaniei, ce se întinde pe circa 300 km, de la strâmtoarea Gibraltar și până în estul Granadei. Dacă în Costa Brava te întâmpină peisaje sălbatice, cu stânci ce întâlnesc marea și plaje cu nisip auriu, în Costa del Sol te așteaptă o destinație exclusivistă, cu hoteluri de top, plajelor plaje incredibile, mâncare delicioasă și nenumărate terenuri de golf.

PLAJE

Costa Brava se bucură de o varietate a plajelor, cuprinzându-le și pe cele întinse, acoperite cu nisip fin și auriu, dar și plaje adăpostite de păduri de pini, ascunse de golfuri. Printre cele mai apreciate sunt Empuriabrava, Tamaria, Sa Caleta, El Canadell sau Cala Rovira. În comparație cu Costa Brava, Costa del Sol este mai vastă, întinzându-se pe o suprafață mai mare, fapt ce se reflectă și în plajele sale. De asemenea, zona Zona beneficiază și de un climat blând, cu peste 300 zile însorite în decursul unui an. Plajele preferate de cei ce ajung în Costa del Sol sunt Playa del Cristo, Playa Torremolinos și Playa del Canuelo.

CUI SE ADRESEAZĂ?

Deși ambele destinații se adresează tuturor tipurilor de turiști, atât familiilor cu copii, cât și cuplurilor tinere și tinerilor în căutare de distracție, este bine de știut că datorită reliefului accidentat, nu toate stațiunile din Costa Brava sunt potrivite pentru copii. Santa Susana și Tamariu dispun de facilități pentru copii, iar Calella este recomandată tinerilor, în special iubitorilor de sporturi acvatice.

În Costa del Sol apele sunt mai calme, iar intrarea în mare mai lină. Stațiuni precum Torremolinos, Benalmadena sau Estepona sunt ideale pentru familiile cu copii. De asemenea, Costa del Sol este un adevărat paradis pentru iubitorii de golf. Datorită faptului că are cea mai mare densitate de terenuri de golf din întreaga Europa, zona și-a primit porecla de "Costa del Golf".

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât? Solicită-ne acum vacanța în destinația preferată AICI