Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Thailanda vs Indonezia

Travel Tips

Thailanda și Indonezia sunt două țări cu o cultură bogată și peisaje extraordinare, ce promit experiențe unice, relaxare, delicii culinare și amintiri cât pentru o viață întreagă.

În Thailanda găsești Insula Cocotierilor, iar în Indonezia, Insula Zeilor.

Cum să alegi între cele două?

CE SĂ FACI

Atât Thailanda, cât și Indonezia dispun de o mare varietate a posibilităților de petrecere a timpului liber. În Thailanda, iubitorii de aventură pot alege între practicarea rafting-ului, skydiving, bungee jumping sau scubadiving, pe când în Indonezia poți face drumeții montane, parapantă, scufundări sau kitesurfing.

Dacă vrei să te relaxezi, masajele thailandeze ce te întineresc sau o croazieră liniștită în Indonezia sunt exact ce ai nevoie.

CE SĂ VEZI

Thailanda își așteaptă vizitatorii cu încântătoare combinații de temple și palate regale, peisaje urbane și plaje impecabile, restaurante de top și piețe pline de viață. Koh Samui este cea mai frumoasă insulă a provinciei Surat Thani ce primește peste 1.5 milioane de turiști anual. Mai este numită și “Insula cocotierilor”, datorită celor peste 3 milioane de astfel de arbori ce cresc pe insulă.

De la dramaticele peisaje vulcanice și linii de coastă de nisip ce îți taie respirația, Indonezia oferă o mare diversitate a locurilor, o istorie interesantă și o cultură incredibilă. Bali este o insulă unică, misterioasă, cu plaje întinse, nisip alb și ape cristaline, completate de cultura impresionantă, cele peste o mie de temple, ceremonii și festivaluri. Datorită acestor numeroase temple, Bali și-a primit numele de "Insula Zeilor".

CE SĂ MĂNÂNCI

Nu putem vorbi despre Thailanda și Indonezia fără să aducem în discuție mâncarea.

Este bine de știut faptul că mâncărurile thailandeze sunt foarte sănătoase, lipsite de colesterol. Printre cele mai apreciate preparate culinare tradiționale se numără: Tom Yam Kung – o supă de găină cu ciuperci, bucăţi şi frunze de lămâie şi creveți, Miang Kham – un aperitiv cu cocos, ghimbir, lămâie, alune și creveți sau Mi Krop – macaroane thailandeze prăjite și crocante.

Bucătăria indoneziană restrânge influențe indiene, chinezești, portugheze și olandeze. Ingredientul de bază este orezul. Cele mai cunoscute preparate indoneziene sunt: Satay - frigărui marinate și condimentate cu turmeric, Tumpeng - orez cu legume, pui prăjit, vită și creveți și Rendang - carne de vită cu lapte de cocos și mirodenii.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

E momentul ofertelor în Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Thailanda, exotism în regatul surâsului și Bali, relaxare pe Insula Zeilor.