Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Grecia vs Cipru

Travel Tips

Două țări legendare a căror istorie se leagă de legendele zeilor olimpieni, Grecia și Cipru sunt destinații estivale ideale.

Dar care dintre ele te cucerește de fiecare dată?

ACCESIBILITATE

Ambele țări sunt înconjurate de Marea Mediterană, iar între Cipru și insula Creta din Grecia sunt 784 km. Însă dacă în Grecia se poate ajunge și cu mașina proprie, pe partea continentală sau traversând cu bacul către insule, în Cipru se poate ajunge cu avionul. Cea mai bună soluție sunt, desigur, cursele charter, atât pentru Cipru, cât și pentru insulele grecești.

PLAJE

Grecia este mărginită de opt mări ce aparțin bazinului Mediteranei, așa că atât apa mării, cât și plajele diferă de la stațiune la stațiune și de la insulă la insulă, fiind formate atât din nisip, cât și din pietricele. Dacă insula Rhodos, cu țărmurile spălate de Egee, dispune de plaje cu pietricele, insulele din Marea Ionică au plaje cu nisip. Cipru este înconjurat de Marea Mediterană, cu ape albastre și limpezi și plaje cu nisip și intrare lină în mare. În Paphos însă sunt și plaje cu pietricele.

MÂNCARE

Deși se aseamănă, bucătăria grecească și cea cipriotă nu sunt identice. Au în comun utilizarea în abundență a uleiului de măsline, a legumelor proaspete, măslinele și brânza feta, despre care ciprioții susțin că își are originea în țara lor. Însă în Cipru carnea este gătită mai mult, se folosește des porc, berbec și iepure, în timp ce bucătăria grecească se bazează pe fructe de mare și pește.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi pentru vara aceasta: Grecia sau Cipru?

Avem Pachete Charter pentru ambele destinații AICI