Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Albena vs Nisipurile de Aur

Travel Tips

Două dintre cele mai frumoase stațiuni bulgare de la Marea Neagră, Albena și Nisipurile de Aur sunt preferatele turiștilor din România și nu numai. Ambele stațiuni se mândresc cu servicii de calitate, posibilități de relaxare, dar și de distracție și plaje curate.

Dar pe care să o alegem dintre cele două?

ACCESIBILITATE

Atât în Albena, cât și în Nisipurile de Aur se poate ajunge din România cu mașina. Albena este situată pe teritoriul rezervației naturale Baltata, la cca. 325 km de București pe traseul Fetești - Negru Vodă sau 300 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Varna, în timp ce Nisipurile de Aur se află la 340 km distanță pe traseul Fetești - Negru Vodă și 285 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Varna. Așadar, distanța dintre cele două stațiuni este de doar 15 km.

PLAJE

Ambele stațiuni se bucură de plaje încântătoare, cu intrare lină în mare. În Albena, lungimea plajei este de cca 6 km și lățimea de până la 150 metri. Apa este foarte curată, limpede, iar nisipul este foarte fin. Plaja din Nisipurile de Aur, de 5 km lungime, este una dintre cele mai renumite din Europa. Încă din 1996 a primit distincția “Blue Flag” pentru curățenie și servicii de calitate. De asemenea, nisipul este fin, auriu și apa cristalină.

CUI SE ADRESEAZĂ?

Albena se adresează în primul rând familiilor cu copii. Hotelurile oferă diverse activități pentru cei mici, locuri de joacă și piscine pentru copii. Parcurile de distracții sunt des întâlnite de-a lungul stațiunii. În schimb, Nisipurile de Aur se adresează tuturor categoriilor de turiști.

Aici posibilitățile de relaxare se îmbină foarte bine cu cele de distracție. Copiii au un parc acvatic și numeroase locuri de joacă, iar adulții au la dispoziție posibilitatea practicării sporturilor precum yacht-ing, windsurfing, mini-golf, sau tenis.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

În Colecția Vacanțe cu Soare™ avem acum oferte în ambele stațiuni AICI.