Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Mykonos vs Santorini

Travel Tips

Arhitectura cicladică, apusurile de soare impresionante, preparatele delicioase din bucătăria mediteraneană sunt doar câteva dintre motivațiile celor care vizitează Mykonos și Santorini. Chiar dacă ambele insule oferă savoarea tipică grecească și peisaje uimitoare, fiecare are farmecul propriu.

Pe tine care te-a cucerit?

LOCAȚIE

Atât Mykonos, cât și Santorini fac parte din Arhipelagul Cicladelor, alături de alte 36 insule, printre care Naxos, Paros, Tinos și Syros, fiind situate în sudul Mării Egee. Santorini este cea mai sudică insulă a arhipelagului, cu origini vulcanice și mituri ce o leagă de tărâmul pierdut al Atlantidei. Și Mykonos, insula cu o intensă viață de noapte, are o istorie cu numeroase legende legate de zeii din Antichitate. Datorită altitudinii și amplasării sale, un curent adie permanent pe insulă, fapt ce i-a adus supranumele de “Insula Vântului”.

PLAJE

Dacă plajele din Mykonos sunt întinse, niște fâșii de nisip auriu, în Santorini lucrurile nu stau chiar așa. Fiind o insulă vulcanică, tipul plajelor de aici variază între nisip negru, roșu sau pietricele. În Mykonos, plaja Agios Stefanos este înconjurată de hoteluri de lux, restaurante și cafenele. Tot în partea de vest a insulei se află plaja Agios Yannis, micuță, cu nisip alb și golfulețe. Agrari este una dintre cele mai liniștite plaje. În Santorini, Kamari este o plajă unde abundă tavernele și cluburile, iar Perissa și Perivolos formează împreună cea mai lungă plajă cu nisip negru de pe insulă. În sud se găsește plaja Red Beach, probabil cea mai faimoasă, datorită culorii neobișnuite a nisipului.

MÂNCARE

Ambele insule se bucură de preparate delicioase, inspirate din bucătăria tradițională mediteraneană și care pot fi servite în tavernele primitoare. Kopanisti, un tip de brânză cu gust picant, Louza, un preparat din carne de porc sau prăjitura Amygdalota, alături de un pahar de Soumada sunt printre cele mai cerute preparate în Mykonos. În Santorini, specialitățile culinare sunt peștele și fructele de mare, crochetele de roșii, piureul de mazăre "fava", brânza de capră. Pe insulă se produc vinuri albe și roșii seci și vinuri dulci (vinsanto).

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi: Mykonos sau Santorini?

Ți-am pregătit Pachete Charter pentru ambele destinații AICI.