Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Mallorca vs Tenerife

Travel Tips

Spania este destinația de vacanță a iubitorilor de soare, unde te relaxezi în voie, dar și petreci nopți animate până în zori. Mallorca și Tenerife, două dintre cele mai vizitate insule spaniole, par că se încadrează în același tipar.

Care este însă preferata ta?

LOCAȚIE

Mallorca este cea mai mare insulă a Spaniei și a Arhipelagului Balearic, aflat în vestul Mării Mediterane, lângă coasta estică a Peninsulei Iberice. Insula se află între Ibiza și Menorca. Pe de altă parte, Tenerife face parte din Insulele Canare, fiind cea mai mare, cea mai înaltă și cea mai populată dintre acestea. Insula este situată în Oceanul Atlantic, în apropiere de coasta nord-vestică a Africii.

PLAJE

Mallorca are peste 260 plaje și golfuri ascunse de-a lungul coastelor sale, fiecare având farmecul său. Dintre acestea, 60 au fost premiate cu distincția Blue Flag. Cele mai cunoscute plaje ale insulei sunt Alcudia, Es Trenc, Playa de Palma sau Cala Millor. Tenerife și Insulele Canare în general se bucură de un decor dramatic, cu peisaje vulcanice spectaculoase și plaje cu nisip negru. Printre acestea se numără Playa de El Puertito, Playa del Roque, Punta Brava, Playa Jardin. Cea mai populară plajă a insulei este Playa de las Terasitas, extinsă prin aducerea de nisip din deșertul Sahara.

VIAȚĂ DE NOAPTE

Centrul distracției în Mallorca este capitala Palma. Numeroase baruri și cluburi trezesc la viață stațiunea în fiecare noapte. De asemenea, El Arenal și Magalluf sunt două dintre centrele de distracție ale insulei. În Tenerife, cele mai cunoscute stațiuni pentru viața activă de noapte sunt Playa de las Americas, Los Cristianos și Santa Cruz de Tenerife. Petreceri cu spumă și spectacolele DJ-ilor internaționali distrează turiștii veniți de pretutindeni până la primele ore ale dimineții.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu te-ai hotărât încă? Grăbește-te și alege un pachet Charter CMB