Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Florența vs Verona

Travel Tips

Florența a dat lumii cei mai mari artiști ai Renașterii. Verona a inspirat cea mai cunoscută poveste de dragoste a tuturor timpurilor. Două orașe romantice, două destinații ce trebuie vizitate de oricine își dorește o vacanță specială.

Tu ce alegi?

DOMURILE

Domul din Florența sau Catedrala Santa Maria del Fiore se remarcă datorită cupolei de cărămidă construită de Brunelleschi. Este a patra catedrală ca mărime din Europa și aparține Patrimoniului Mondial UNESCO.

Domul din Verona sau Catedrala Santa Maria Matricolare a fost construit pe parcursul a cinci secole. Deși planul inițial a rămas neschimbat, edificiul combină un amestec de stiluri: romanic, gotic și renascentist.

MÂNCARE

Florența și Toscana în general se bucură de brânzeturi delicioase. Specialitățile culinare tradiționale aici sunt bazate în special pe carne de vită. Printre acestea se numără Panzanella - pâine italienească cu roșii și busuioc, Tagliata - friptură de vită cu parmezan sau Pappa al Pomodoro - supă de tomate.

În schimb, bucătăria tradițională a Veronei se bazează pe carne de cal. Un alt produs culinar specific sunt spaghetele Bigoli, servite alături de “peara”, un sos preparat din pâine, piper și măduvă osoasă. În general, nu se servește micul dejun, iar prânzul constă în antipasto, felul întâi – orez, paste sau supă și felul doi sau secondo ce conține carne sau pește.

TRANSPORT

Principala rețea de transport public din Florența este reprezentată de autobuzele companiei Li-nea. Cardul de oraș Carta Agile include mai multe călătorii și este recomandat turiștilor.

În Verona, transportul public este operat de compania Azienda Trasporti Verona. În ambele orașe, biletele pot fi achiziționate de la tutungerii, baruri și chioșcuri de ziare. De asemenea, este bine de știut că centrele istorice ale ambelor orașe sunt strict pietonale.