Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Munchen vs Berlin

Travel Tips

Munchen și Berlin reprezintă părți complet diferite ale Germaniei. Dacă Munchen este partea tradițională a țării, de la gastronomie până la cultură, Berlin reprezintă istoria de după cel de-al Doilea Război Mondial și partea modernă a țării.

Tu pe care îl alegi?

ATRACȚII TURISTICE

Capitala Bavariei, Munchen se bucură de prezența a mai multor clădiri istorice, tradiționale și biserici ce merită vizitate. Atracții precum Grădina Englezească, centrul istoric cu clădiri cu o vechime de câteva secole și piața centrală Marienplatz, cu primăria orașului și celebrul Glockenspiel au făcut ca Munchen să fie considerat cel mai frumos oraș al Germaniei.

Berlin, cunoscut pentru divizarea sa în timpul Războiului Rece, își întâmpină vizitatorii pretutindeni cu mărturii ale acestei perioade, inclusiv ruinele Zidului. Nu trebuie ratate cele peste 180 muzee, Poarta Brandenburg, piețele Gendarmenmarkt și Potsdamer sau Turnul Televiziunii.

MÂNCARE

Și în ceea ce privește gastronomia, Munchen și Berlin se diferențiază. Gastronomia Munchen-ului se remarcă prin ingredientele tradiționale bavareze. Printre preparatele de neratat în Munchen se numără Weißwürste - cârnați albi, Pichelsteiner - o tocană din mai multe tipuri de carne și legume și deserturile Topfenstrudel și Bayrisch Creme. Însă nici Berlin nu se lasă mai prejos, cu preparate savuroase precum Currywurst, Königsberger Klopse - chiftele în sos alb, Kartoffelpuffer - cartofi gratinați și celebrele Pfannkuchen, nume care în restul Germaniei înseamnă “clătite”, dar în Berlin înseamnă “gogoși”.

TRANSPORT

Atât Munchen, cât și Berlin au sisteme de transport în comun foarte dezvoltate, ce includ autobuze, tramvaie și linii de metrou. În Munchen, autoritatea locală a transportului în comun se numește Münchner Verkehrs- und Tarifverbund. Berlin este de 3 ori mai mare decât Munchen, iar sistemul de transport în comun este pe măsură. Rețeaua de tramvaie, formată din 22 linii, se numără printre cele mai vechi din lume. Tot acest sistem este gestionat de Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

În Colecția Europa Argintie - Silver Europe® ai acum CityBreak-uri speciale: Evadare în lumea regală a Bavariei și Berlin: istorie si ciocolată.