Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Praga vs Budapesta

Travel Tips

Între Praga și Budapesta se duce o continuă bătălie pentru titlul de “Cel mai frumos oraș al Europei de Est”. La prima vedere orașele par asemănătoare, ambele fiind străbătute de râuri impresionante, cu poduri și castele spectaculoase sau piețe incredibile, dar există diferențe care te vor face să alegi să vizitezi un oraș în defavoarea celuilalt.

Pe tine care te-a convins?

TRANSPORT

Atât Praga, cât și Budapesta se bucură de sisteme bine puse la punct de transport în comun, format din linii de metrou, tramvai și autobuz. În Praga, sistemul de transport în comun are trei linii de metrou, 30 linii de tramvai și funicularul Petrin. În ceea ce privește costul, aici nu contează distanța, ci timpul petrecut într-un anumit mijloc de transport. În Budapesta sunt patru linii de metrou, 33 linii de tramvai și 264 linii de autobuz. Linia de metrou din Budapesta a fost a doua din lume dată în folosință, după cea londoneză.

MÂNCARE

Când vine vorba de mâncare, în Praga vorbim despre preparate din carne, gătite cu răbdare. Tocănițele sunt faimoase. Unul dintre cele mai renumite preparate pragheze este Gulașul, un amestec de carne fragedă și tocană de legume, condimentat cu boia. Însă Budapesta este regina gulașului! Aici, gama de legume este mai variată, contribuind la o aromă mai bogată, iar sosul este mai subțire. Un alt preparat iubit de turiști este Langoșul.

VIAȚA DE NOAPTE

Viața de noapte din Praga debordează de sofisticare: cocktail-bar-urile din centrul orașului confirmă asta. Batalion Comics Bar este unul dintre acestea, decorat cu scene din benzile desenate. Budapesta este însă alegerea perfectă dacă îți plac cluburile. Viața de noapte de aici este una dintre cele mai ieftine din Europa. Morrison’s 2, un club dispus pe cinci etaje și Fat Mo’s sunt două dintre cluburile preferate ale tinerilor.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două orașe elegante, două CityBreak-uri Speciale din Colecția Europa Argintie - Silver Europe®: Croazieră cu cântec pe Vltava și Escapadă pe Dunăre la Budapesta.