Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Creta vs Rhodos

Travel Tips

Grecia este tărâmul zeilor, un loc fermecător, cu peisaje idilice și insule ce surprind de fiecare dată cu ceva nou. Dintre cele peste 1200 insule, se remarcă Creta și Rhodos, două dintre preferatele celor care vizitează Grecia.

Dar care este cea care te-a cucerit pe tine?

PLAJE

Creta și Rhodos se numără printre insulele cu cele mai frumoase plaje din Grecia. Dacă în Creta se remarcă plajele cu nisip fin Vai, Elafonisi și Balos, nici Rhodos nu se lasă mai prejos, cu plajele mai variate, atât cu pietriș, cât și sau nisip: Lindos, Faliraki sau Ixia.

VIAȚA DE NOAPTE

Serile din Creta pot fi încântătoare, petrecute într-o discotecă sau un bar, dar putem spune că în Rhodos, viața de noapte debordează de energie. Cluburile animate se află în general în nordul insulei și în partea nouă a capitalei Rhodos Town, iar stațiunea Faliraki a primit denumirea de “Ibiza Greciei”.

CULTURA

Precum întreaga țară, atât Creta, cât și Rhodos sunt încărcate de legende care farmecă orice turist pasionat de istorie. Despre Creta se spune că este insula în care s-a născut însuși Zeus și impresionează prin Palatul Knossos, Muzeul de Arheologie din Heraklion, Zidurile Venețiene sau Fortăreața Koules. În schimb, legendele spun despre Rhodos că a fost cândva o fâșie de pământ aruncată pe mare și oferită zeului Apollo. Se remarcă orașul vechi Rhodos cu cele 11 porți de intrare, Acropola, ruinele templelor lui Zeus, Atena și Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul și Teatrul.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi pentru vara aceasta: Creta sau Rhodos?

Avem Pachete Charter pentru ambele destinații aici