Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Thassos vs Lefkada

Travel Tips

Când vine vorba de relaxare, insulele grecești, cu peisajele lor uimitoare, ne promit vacanțe de neuitat. Thassos și Lefkada sunt două dintre cele mai frumoase insule ale Eladei.

Dar este vreuna mai presus față de cealaltă?

ACCESIBILITATE

Atât în Lefkada, cât și în Thassos se poate ajunge cu mașina din România. Însă dacă distanța până în Thassos este de cca. 500 km, iar timpul estimat până la destinație este de aproximativ 10 ore, pentru Lefkada, durata în care se parcurg cei peste 1000 km ajunge la 14 ore. Este bine de știut că Lefkada este singura insulă a Greciei unde se poate ajunge printr-un tunel subacvatic, fără a folosi un feribot.

PLAJE

Ambele insule se bucură de plaje încântătoare, ce atrag turiști de pretutindeni. În Thassos, cea mai populară plajă este Golden Beach, o fâșie de nisip printre pietricelele ce acoperă insula. Aici, marea este mereu liniștită, iar plaja deține distincția Blue Flag. Lefkada însă se mândrește cu plaja Porto Katsiki, o plajă de nisip înconjurată de stânci impresionante. Aici, accesul se face pe cele 80 trepte.

TEMPERATURI

Ținând cont de faptul că Thassos este cea ma nordică insulă a Greciei, temperaturile sunt ceva mai mici față de celelalte insule, iar precipitațiile mai bogate. Așadar, dacă temperatura medie a lunilor de vară în Thassos este de aproximativ 22℃, în Lefkada este mai ridicată, de cca. 25℃.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

În Colecția Vacanțe cu Soare™ avem acum oferte Early Booking: Thassos sau Lefkada!