Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri inedite despre Veneția

Travel Tips

Despre Veneția se spune că ar fi cel mai frumos oraș construit de mâna omului. Cunoscut în special pentru atmosfera sa romantică, Veneția este cu siguranță una dintre destinațiile noastre preferate.

Să aflăm împreună 5 lucruri inedite despre superbul oraș.

✔ Veneția este cunoscută în primul rând pentru canalele și podurile sale. Sunt 177 canale și 417 poduri în Veneția, dintre care 72 sunt private!

✔ Clădirile Veneției nu sunt construite pe suprafața insulei, ci pe aproximativ 100 000 de piloni din lemn, aflați sub apă de peste 1500 ani!

✔Aqua Alta este numele dat inundațiilor periodice ce afectează Veneția, datorită fluxului Mării Adriatice. Cel mai vulnerabil loc este Piața San Marco, aflată la cea mai mică altitudine din oraș.

✔ Conform tradiției, cuplurile ce se plimbă cu gondola pe canalele Veneției trebuie să se sărute sub fiecare pod pe unde trec, pentru a fi îndrăgostiți pentru totdeauna 💏

✔ Podul Suspinelor, construit pentru a face legătura între închisoarea veche din Palatul Dogilor și cea nouă, Prigioni Nuove, și-a primit numele de la Lord Byron, referindu-se la suspinele condamnaților ce se îndreptau către închisoare. Unul dintre puținii deținuți ce au evadat de aici este celebrul Casanova 😄

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Colecția Europa Argintie - Silver Europe® îți aduce ​o vacanță inedită: Emoție și mister. Hai la Carnaval!