Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 motive să mergi în Maldive

Travel Tips

Vă gândiți la o vacanță într-un paradis tropical? Maldive este alegerea perfectă.

Astăzi aflăm împreună care sunt principalele 5 motive pentru o vacanță fabuloasă în Maldive:

✔ PEISAJE RUPTE DIN PARADIS

Fiecare din cele aproape 1200 insule ale Arhipelagului oferă priveliști remarcabile, luate parcă de pe o carte poștală: palmieri, cocotieri și ape limpezi și albastre, dar și o bogată viață marină cu o multitudine de pești exotici și viu colorați - toate acestea te fac să crezi că ai ajuns în Paradis!

✔ RESORTURI DE LUX

Stațiunile din Maldive dispun de numeroase facilități moderne, pentru ca tu să ai o vacanță de neuitat. Aceste stațiuni sunt bungalow-uri plutitoare, situate pe atolii din Maldive. Cei mai renumiți atoli pentru calitatea serviciilor turistice sunt: Male Nord, Addu sau Ari. Iar dintre resorturi se remarcă Shangri-La's Villingili Resort & Spa, Conrad Maldives Rangali Island sau Jumeirah Vittaveli, toate resorturi de 5 stele.

✔ CULTURA UNICĂ

Sigur, toată lumea știe despre peisajele spectaculoase din Maldive, dar este important de știut că insulele se bucură și de o cultură impresionantă. cu influențe arabe, indiene și singaleze. Capitala Male include mai multe atracții, printre care Muzeul Național, Moscheea Huskuru Miskiiy sau Piața de pește. Deși engleza se vorbește destul de mult în întreaga țară, limba oficială este Dhivehi.

✔ SURPRIZE CULINARE

Dacă restaurantele resorturilor se bazează în general pe bucătăria internațională, restaurantele locale oferă preparate tradiționale. Bucătăria tradițională din Maldive se bucură de influențe din țările vecine, India și Sri Lanka, însă se bazează pe preparate din pește și fructe de mare. Câteva mâncăruri tradiționale sunt: Kulhi Boakibaa, Gulha sau Bajiyaa.

✔ AVENTURĂ

Toate resorturile din Maldive sunt perfecte pentru practicarea sporturilor pe apă. Cele mai căutate sunt scufundările, snorkeling-ul, windsurfing-ul, plimbările cu șalupa, wakeboarding-ul sau schiul nautic. Iar dacă vrei ceva inedit, poți alege între island – hopping, excursii între resorturi sau insule nelocuite sau pescuitul nocturn.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

O nouă vacanță inedită din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun® te așteaptă cu surprize: Maldive, locul unde Paradisul devine realitate