Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Bătălia destinațiilor exotice supreme - Mauritius vs Seychelles

Travel Tips

Peisaje desprinse din povești, ape în culori ireale, plaje infinite, Mauritius și Seychelles oferă decorul perfect pentru o vacanță de vis.

Dar cum să alegi între cele două?

✔ ​Dacă îți place intimitatea și vrei să iei o pauză de la tot, atunci Seychelles este destinația potrivită. Sunt atât de multe insule ce permit turiștilor ca fiecare să își aleagă locul de vis, încât tu vei primi cu siguranță liniștea pe care ți-o dorești, pe o plajă pustie. Conform statisticilor, în insulele din Seychelles, precum Mahe, La Digue sau Praslin sosesc anual 200 000 turiști, de 4 ori mai puțini față de cei 800 000 din Mauritius, destinație recunoscută pentru viața animată.

✔ Este bine de știut că în Seychelles sunt interzise toate sporturile motorizate, pentru protejarea mediului. Așa că, dacă vrei să îți testezi adrenalina cu activități precum jet-ski, sau windsurfing este indicat să alegi Mauritius. Hotel Constance Belle Mare Plage 5* sau Hotel One & Only Le Saint Geran 5* oferă posibilitatea practicării unei game largi de astfel de sporturi pentru cei dornici de aventură. Dacă ești însă iubitor de snorkeling, în oricare dintre cele două destinații vei avea parte de o experiență de neuitat!

✔ În ceea ce privește resorturile, Mauritius oferă un număr ridicat de resorturi mari, de primă clasă, cu servicii de lux, precum The Oberoi 5* , The St. Regis Mauritius 5* sau Constance Le Prince Maurice 5*.* În schimb, majoritatea resorturilor din Seychelles sunt mici, dar oferă intimitate și exclusivitate. Câteva exemple sunt Le Meridien Fisherman's Cove 5*,* Allamanda Resort 4* sau Carana Beach 4*.

✔ Datorită istoriei încărcate, Mauritius se bucură de o bogată diversitate culturală, cu influențe chinezești, indiene, franceze sau africane. Așa că în ceea ce privește obiectivele culturale și muzeele, Mauritius are un avantaj.

✔ Seychelles este țara cu cel mai mare procent din suprafața sa protejat de autorități, 42%. Deși nici Mauritius nu este de neglijat, având un număr mare de parcuri și rezervații naturale, Seychelles acordă o atenție deosebită mediului înconjurător, pădurilor despre care se crede că datează din vremuri preistorice și varietății de specii endemice floristice și faunistice.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu rata noile oferte din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®: Mauritius, nestemata Oceanului Indian și Seychelles, paradisul de la celălalt capăt al lumii