Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Roma vs Milano - "la grande battaglia di Italia"

Travel Tips

Rivalitatea dintre Roma și Milano este veche de secole. Dacă Milano, capitala modei și a finanțelor în Italia, este elegantă și eficientă, Roma, capitala en titre, este un oraș relaxat, cu locuitori prietenoși, ce par lipsiți de griji.

Dar care este orașul care v-a cucerit?

SHOPPING

Roma este un oraș cosmopolit, cu multe de oferit turiștilor. Magazinele sunt diverse, iar cele mai elegante magazine de modă pot fi găsite pe Via Condotti și Via del Corso. Însă shopping-ul în Milano este o experiență incomparabilă. Milano nu este doar un paradis al al cumpărăturilor, este chiar "capitala mondială" a modei. Cel mai important eveniment, Săptămâna Modei la Milano are loc de două ori pe an, în primăvară și toamnă, la Centrul de Expoziții Fiera Milano. Prezentările celor mai importanți designeri ai momentului dau tonul tendințelor la nivel mondial în fiecare sezon.

TRANSPORT

Roma nu are o rețea de metrou prea bine dezvoltată. De ce? Se pare că majoritatea locurilor unde se fac săpături adăpostesc ruine din timpul Imperiului Roman. În schimb, Milano se bucură de un sistem bine pus la punct, metroul fiind mijlocul preferat de transport în oraș. De asemenea, sistemul de tramvaie din Milano este considerat ca fiind unul dintre cele mai extinse din lume, cu 19 linii ce însumează o lungime de 1600 km.

OBIECTIVE TURISTICE

Când vine vorba de comorile pe care le ascund cele două orașe, majoritatea ar spune că 2-3 zile sunt suficiente pentru a explora Milano. Principalele obiective pe care le oferă capitala Lombardiei sunt celebrul Dom, Castello Sforzesco sau Biserica Santa Maria delle Grazie, ce adăpostește capodopera lui Leonardo da Vinci – "Cina cea de Taină". Însă dacă vorbim de Roma, capitala Italiei este prin excelență un întreg loc de vizitat. Cel mai vizitat obiectiv al Romei este, desigur, Colosseum-ul, ce primește anual în jur de 5 milioane de vizitatori!

În Roma ai ce vedea oriunde ai merge, fără să vorbim de Vatican, statul independent din interiorul orașului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Gândește-te bine ce alegi, noi ți-am pregătit două vacanțe greu de refuzat: Pe urmele "Illuminati" sau Din Milano la Saint Moritz