Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Dublin

Travel Tips

Ce mod mai bun pentru a te simți "de-al locului" decât încercarea mâncărurilor tradiționale?

Astăzi aflăm care sunt cele mai renumite 5 feluri de mâncare cu care se laudă irlandezii:

✔ Pâinea irlandeză sau Soda bread este nelipsită din casa oricărui localnic. Fiecare familie are propria rețetă, transmisă de-a lungul generațiilor. Pâinea este tăiată deasupra în formă de cruce, conform tradiției, pentru a permite zânelor să iasă.

✔ Tocănița irlandeză sau Irish Stew era inițial pregătită din carne de berbec, fiartă căteva ore, cu ceapă, cartofi sau morcovi. Acum se folosește și carne de miel și sunt nelipsite condimentele: cimbru, pătrunjel, frunze de dafin.

✔ Colcannon este un piure de cartofi, varză, unt și smântână, aromatizat cu ceapă verde. De altfel, cartoful este un ingredient tradițional irlandez, multe din felurile de mâncare specifice Irlandei bazându-se pe cartofi.

✔ Coddle este un preparat al cărui nume vine de la "coddling", adică a găti la foc mic. În ce constă? Resturile adunate de prin frigider la sfârșitul săptămânii sunt înăbușite la cuptor timp de câteva ore, cu bucăți de cârnați, felii de bacon și nelipsiții cartofi.

✔ Somonul irlandez este delicios! Este proaspăt, abia scos din apă și se servește cu pâine de casă și sos alb.

BONUS:

✔ Toate aceste feluri de mâncare tradiționale irlandeze trebuie servite cu o bere Guinness 😉

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă Dublin și află legendele despre Podul Uriașilor cu o vacanță inedită din Colecția Europa Argintie - Silver Europe®: Din Dublin spre Podul Uriașilor