Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Stockholm vs Copenhaga - lupta pentru supremația Scandinaviei

Travel Tips

Într-o rivalitate ce durează de secole, Stockholm și Copenhaga își dispută titlul de capitală și cel mai frumos oraș al Scandinaviei. Ambele orașe se bucură de o frumusețe naturală, o bogată viață culturală și o ridicată calitate a vieții. Dar fiecare oraș are specificul său. Însă care este adevărata capitală a Scandinaviei?

​​TRANSPORT

De la trenurile ce circulă cu mare frecvență la stațiile de metrou ce sunt adevărate opere de artă și la stațiile de autobuz ce împânzesc orașul și împrejurimile, Stockholm este unul dintre orașele de top ale Europei în ceea ce privește sistemul de transport public. Însă dacă vizitezi Copenhaga, te poți alătura locuitorilor care aleg să meargă cu bicicleta peste tot. Mai mult de jumătate din cei 1,2 milioane de locuitori aleg acest mijloc de transport. Nu este așadar de mirare că gasim constant Copenhaga în topul orașelor “bike friendly“.

VIAȚĂ DE NOAPTE

Atât Stockholm, cât și Copenhaga au o viață de noapte alertă, cu numeroase cluburi de noapte și baruri din care poți alege, deschise de miercuri până duminică. Cele mai frecventate cluburi din Stockholm includ Spy Bar, Cafe Opera sau Absolut Ice sau Kvarnen. Unul dintre cele mai populare cluburi din Copenhaga este Nasa, apreciat datorită interiorului complet alb. Mai sunt recomandate Sankt Hans Torv, Culture Box sau HIVE.

MÂNCARE

Copenhaga deține 16 restaurante recompensate cu 20 stele Michelin, cele mai multe din întreaga Scandinavie. Restaurantul Noma a fost declarat cel mai bun restaurant din lume de 4 ori, în 2010, 2011, 2012 și 2014. Însă nici Stockholm nu se lasă mai prejos, cu 10 restaurante și 13 stele Michelin. De altfel, Stockholm se laudă cu prețuri mai moderate în restaurantele sale.​

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Și ca să își facem alegerea și mai grea, ți-am pregătit două vacanțe inedite: Orașul celor 14 insule sau Să pescuim cu profesioniștii.