Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Munchen, orașul celor 24 de Piețe de Crăciun!

Travel Tips CityBreak Special

Munchen, eleganta capitală germană a Bavariei, este un oraș care le are pe toate 😃 Mașinile BMW, muzica și dansurile tradiționale bavareze, festivalul Oktoberfest, Hofbrauhaus - una dintre cele mai bune berării ale lumii, cartierul Kunstareal cu muzeele sale de artă și asta nu e tot. Considerat a fi cel mai frumos oraș al Germaniei, Munchen este invadat de turiști pe tot parcursul anului, inclusiv în anotimpul de iarnă, când orașul se îmbracă într-o atmosferă de sărbătoare.

Decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni ale anului în Munchen. Evenimente precum Piețele de Crăciun sau Tollwood - Festivalul Iernii garantează distracția pe parcursul șederii tale în Munchen. Nu ai șanse să te plictisești, ținând cont de cele 24 de Piețe de Crăciun și fără să ținem seama de restul lucrurilor interesante care se petrec în Munchen.

Cea mai mare și mai vizitată Piață de Crăciun este Christkindlmarkt, organizată în Marienplatz. De pe 25 noiembrie până pe 24 decembrie te așteaptă tarabe cu ornamente de Crăciun în toate formele și mărimile: îngerași, steluțe, globulețe, elfi, cutiuțe muzicale, figurine din lemn sau ceramică. Și nu uita de bunătăți: dulciuri, mâncare și băuturi calde. Copiii se vor bucura de Kinderpunsch - punci de fructe și Heisse Schokolade - ciocolată caldă, iar adulții, de Gluhwein, vinul fiert. Flammkuchen, un fel de blat de pizza cu ceapă și bacon și Lebkuchen, turta dulce cu mirodenii în formă de inimă, stea sau brad de Crăciun, sunt specialitățile acestei perioade în Germania.

Dacă ești în tranzit prin aeroportul din Munchen sau ai ceva timp la dispoziție până trebuie să te îmbarci, trebuie să știi că și aeroportul are propria Piață de Crăciun. Amplasată între cele două terminale, piața își întâmpină turiștii cu peste 40 tarabe cu idei de cadouri și bunătăți tradiționale. Însă principalul punct de atracție este patinoarul cu spectacole oferite de patinatori profesioniști și unde copiii pot lua lecții. Aici, Piața de Crăciun s-a deschis pe 19 noiembrie și va rămâne așa până pe 30 decembrie.

Aeroportul din Munchen este al treilea cel mai bun din lume, însă a fost numit cel mai bun aeroport al Europei de nouă ori în ultimii 11 ani! Pe lângă faptul că are propria Piață de Crăciun, Aeroportul Internațional Franz Josef Strauss oferă multe alte posibilități de petrecere a timpului liber celor ce își așteaptă avionul aici. Airbräu este berăria aeroportului 😉, prezentă aici de 15 ani. De asemenea, printre atributele ce îl fac să fie atât de popular se numără punctualitatea zborurilor, accesul gratuit la WiFi, un loc de joacă pentru copii și un magazin cu suveniruri pentru pasionații de aviație.