Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Frankfurt, Manhattan-ul Europei

Travel Tips CityBreak Special

Frankfurt, unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, este totodată și al cincilea oraș ca mărime al Germaniei și al șaptelea oraș din lume după calitatea vieții, conform Mercer Human Resource Consulting. Numele său complet este Frankfurt am Main, ceea ce înseamnă ”Frankfurt pe râul Main”. Orașul impresionează prin modernismul și măreția clădirilor, fapt ce i-a adus supranumele de ”Mainhattan”, aluzie la râul Main și la zgârie-nori.

În ciuda acestui supranume, Frankfurt este și un oraș tradițional și fermecător, cu clădiri înghesuite în medievalul Oraș Vechi, taverne ce servesc mâncăruri regionale și vin de mere, cartiere înțesate cu buticuri și cafenele în aer liber, parcuri și grădini urbane. Are al doilea cel mai mare număr de muzee din Germania, după Berlin și o viață de noapte impresionantă.

Domul Sfântul Bartolomeu este cea mai mare biserică din oraș și a fost de-a lungul timpului locul încoronării mai multor regi și împărați.

Biserica Sfântul Paul este o fostă biserică protestantă ce adăpostește expoziții sau diverse ceremonii.

Opera Veche, construită în 1880, a fost una dintre cele mai mari opere din Germania până la distrugerea ei din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Piața Römerberg este centrul vechi al Frankfurtului, cu diverse clădiri din secolele XIV-XV. Cea mai mare parte a acestora a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial, fiind reconstruite ulterior. Clădirea Römer este Primăria din Frankfurt.

Eiserner Steg sau Podul de Fier, construit în 1869, a fost primul pod suspendat din Europa.

Fiind un oraș mare, Frankfurt dispune de numeroase parcuri. Principalele astfel de oaze de verdeață sunt: Bethmannpark, Adolph von Holzhausen Park, Grădina Botanică. iar pentru amatorii de shopping, Ziel este principala arteră de cumpărături și una dintre cele mai aglomerate străzi. Zona pietonală, înțesată de magazine, este mărginită de două malluri: Galeria Zeil şi MyZeil.

Grădina Botanică din Frankfurt sau Palmengarten este cea mai mare grădină botanică din Germania, cu o suprafață de 29 hectare. Este deschisă încă din 1871 și adăpostește specii de plante din toate părțile lumii, tipurile de climate fiind recreate aici pentru a oferi plantelor cele mai bune condiții. Grădina găzduiește periodic diverse expoziții de plante, concerte sau spectacole de teatru.