Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Confruntarea săptămânii: Madrid vs. Barcelona

Travel Tips

Madrid vs. Barcelona este una dintre cele mai mari rivalități dintre două orașe, o rivalitate ce durează de peste 300 ani! Cum a început totul? La sfârșitul Războiului pentru Succesiunea Spaniei, în 1714, Catalonia a fost asimilată de noul regat spaniol, iar limba catalană a fost interzisă. De atunci, Catalonia și-a căutat independența, însă Madridul nu a vrut să audă de așa ceva.

Așadar, Madrid sau Barcelona? Castilla sau Catalonia? Camp Nou sau Santiago Bernabeu? Mâncarea spaniolă sau bucătăria catalană? Clasicism sau modernism?

Tu ce alegi?

MÂNCARE

Ambele bucătării, atât cea spaniolă cât și cea catalană, se bucură de recunoaștere la nivel tradițional. Dacă felurile tradiționale spaniole se pot găsi în ambele orașe, Barcelona se bucură și de avantajul prezenței Mării Mediterane, astfel că poți încerca aici delicioase preparate bazate pe fructe de mare sau paella. Pe de altă parte însă, se pare că este mai ușor să găsești restaurante bune în Madrid, precum La Biblioteca, La Terraza sau Indice, Barcelona având pregătite și câteva capcane pentru turiști și anume câteva restaurante cu prețuri ușor piperate.

VIAȚĂ DE NOAPTE

Dacă vrei să petreci, nici Madrid și nici Barcelona nu te vor dezamăgi! Barcelona se bucură de cluburi incredibile, iar tinerii vin cu sutele din întreaga Europa pentru a se distra aici, însă este un oraș limitat când vine vorba despre festivaluri și diversitatea preferințelor muzicale. Cartierele Madridului au fiecare propria vibrație și o atmosferă specifică, incredibilă. Așadar, la acest capitol, Madrid ia premiul cel mare!

CULTURĂ

Dacă luăm în calcul diferențele în culturile celor două orașe, ne întâlnim din nou cu o bătălie aprigă. Barcelona este un oraș mândru de originile sale și dispune de opere ce îi întăresc naționalismul. Însă Madrid este un oraș cosmopolit, în care poți observa la tot pasul frânturi ale vieții localnicilor. Niciunul dintre cele două orașe nu duce lipsă de muzee de artă, dar Madrid se află la un nivel superior, cu muzeele Prado, Reina Sofia sau Thyssen-Bornemisza. Și chiar dacă Muzeul Picasso se află în Barcelona, cea mai cunoscută operă a artistului, Guernica, este în Madrid!

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Noi ți-am pregătit câte o vacanță inedită pentru fiecare oraș ca să devină alegerea și mai captivantă 😉

Simte pasiunea blau-grana la Barcelona și bucură-te de Arta și fotbal la Madrid