Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Bruxelles - ciocolată, bere și shopping

Travel Tips CityBreak Special

Cu farmecul său de oraș mic, baruri și restaurante la modă, mâncare delicioasă, o viață de noapte grozavă, shopping de calitate, numeroase muzee și multe alte atracții și evenimente desfășurate anual, nu e greu de crezut de ce Bruxelles este chiar “inima Europei”. Capitala Belgiei și-a câștigat rapid în ultimii ani reputația de capitală europeană ce nu trebuie ratată.

Deși pe teritoriul orașului pot fi admirate mai multe biserici incredibil de frumoase, Koekelberg Basilica este specială pentru belgieni. De ce? Pentru că este cea de-a treia catedrală a Belgiei ca mărime, a cincea biserică după mărime din lume și cea mai mare clădire a lumii construită în stil Art-Deco. Turiștii pot urca în cupola catedralei pentru a admira panorama Bruxelles-ului.

Sunt puțini cei care știu despre Galeriile Regale Saint Hubert că acestea sunt unele dintre cele mai vechi galerii comerciale din Europa. Proiectate de arhitectul Jean-Pierre Cluysenaar, acestea au fost ridicate în 1847 cu scopul de a simboliza grandoarea Bruxelles-ului. Galeriile își mențin încă atmosfera istorică și culturală și sunt astăzi printre cele mai vizitate locuri din Bruxelles.

Bruxelles este unul din principalii producători europeni de ciocolată, bere și gaufre sau waffles. Se produc aici 220 000 de tone de ciocolată pe an, iar Aeroportul Internațional din Bruxelles înregistrează cele mai mari vânzări de ciocolată din lume! Tot aici poți degusta cele trei mari tipuri de gaufre: Liege waffles - cele clasice, Brussels waffles - rectangulare, cu toppinguri diverse, și galattes - servite la micul-dejun. Și să nu uităm de bere - se produc aici peste 800 de tipuri de bere!

Bruxelles are peste 50 restaurante per km². Nu este un secret că orașul se mândrește cu unele dintre cele mai bune restaurante din lume, un rai pentru orice gurmand. De asemenea, capitala Belgiei are și câteva surprize extravagante, ce includ luarea mesei într-un restaurant gourmet modern aflat într-un tramvai! The Tram Experience invită toți turiștii să se bucure de o cină grozavă, în timp ce se plimbă pe străzile Bruxelles-ului.