Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Creta, tărâmul elen de poveste

Travel Tips

Creta, cea mai sudică insulă a Greciei, este și una dintre cele mai populare destinații ale țării, ce își cheamă turiștii cu peisaje incredibile oferite de munții, câmpiile, apele și plajele sale, dar și cu localnicii săi primitori și mereu cu zâmbetul pe buze. Insula Miracolelor are și o istorie bogată, începând cu legendele zeilor olimpieni.

Despre insula lui Dedal și Icar se poate spune că le are pe toate. Aici poți admira rămășițele civilizațiilor antice, explora plaje glorioase, peisaje muntoase impresionante sau lua parte la un festin gastronomic din bogata bucătărie cretană. Creta pare a fi un univers în miniatură cu frumuseți și comori ce pot fi descoperite în decursul unei vieți întregi.

Dacă îți dorești să faci mai multe în vacanță decât să te relaxezi pe plajă, cu siguranță vei găsi alternative în Creta. Sute de cafenele, taverne și ouzerii în care se poate sta la umbra unui stejar își așteaptă vizitatorii. Există și numeroase regiuni în care se pot practica diverse sporturi acvatice, iar iubitorii de istorie pot vizita vestigiile impresionante, printre care Palatul Knossos, Muzeul de Arheologie din Heraklion, Zidurile Venețiene sau Fortăreața Koules.

Cele patru provincii ale insulei au fiecare farmecul său, oferindu-le turiștilor servicii de calitate și peisaje superbe. Chania este cea mai înverzită dintre acestea și se bucură de mai multe plaje. Rethymno este o regiune predominant muntoasă, însă plaja de aici este considerată cea mai frumoasă de pe insulă. În Heraklion se află orașul cu același nume, centrul administrativ și cultural al insulei. Iar Lassithi se remarcă prin peisajele spectaculoase, cu dune de nisip și o plantație de 5000 palmieri sălbatici.

Plaja Vai este amplasată în extremitatea estică, în Lassithi, fiind delimitată de cei 5000 palmieri.

Plaja Elafonisi este de fapt formată din mai multe plaje separate cu nisipul într-o nuanță de roz și ape de culoarea smaraldului. Aici se poate practica snorkelingul.

Plaja Balos se remarcă prin culoarea extrem de albă a nisipului și turcoazul apelor sale, fiind printre cele mai fotografiate plaje ale insulei.