Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Florența - orașul perfect pentru o incursiune în trecut

Travel Tips CityBreak Special

Florența este un oraș special, o expoziție în aer liber, cu o istorie încărcată. Capitala regiunii Toscana atrage turiști din toată lumea dezvăluie comori ale artei și culturii la fiecare pas. Simbolurile Florenței sunt atât de multe, încât este imposibil de spus care ar putea caracteriza acest superb oraș. Ar putea fi David, Ponte Vecchio sau clopotnița lui Giotto, însă nici Leonardo Da Vinci, Michelangelo sau Dante Alighieri nu trebuie neglijați.

Potrivit celor de la UNESCO, aproape o treime din operele de artă ale lumii sunt păstrate în Florența. De asemenea, conform unui studiu din 2007, orașul a fost nominalizat ca fiind cea mai dorită destinație turistică a lumii. Centrul istoric al Florenței este locul ideal de începere a explorării orașului, la fiecare pas întâlnind piețe elegante, palate din perioada Renașterii, biserici, muzee și galerii de artă.

Galeria Uffizi este cea mai veche galerie de artă din lume, inițial amenajată ca un ansamblu de birouri pentru ducele Cosimo I. Opere ale lui Leonardo da Vinci, Botticelli, Rubens sau Rembrandt pot fi admirate aici.

Bazilica San Lorenzo a fost construită în jurul anului 1000 și este una dintre cele mai mari biserici ale Florenței ce datează din această perioadă. Aici sunt înmormântați membrii celebrei familii de Medici, iar interiorul este decorat cu opere de artă ale marilor artiști ai Renașterii.

Domul din Florența sau Catedrala Santa Maria del Fiore este faimoasă în principal datorită cupolei de cărămidă construită de Brunelleschi. Este a patra catedrală ca mărime din Europa, întrecută doar de Basilica Sf Petru din Vatican, Catedrala Saint Paul din Londra și Domul din Milano.

Palazzo Vecchio a servit drept sediu al guvernului în perioada Republicii Florența. Aici se află și o copie a celebrei Statui a lui David, originalul fiind mutat la Accademia.

Accademia di Belle Arte este locul în care Michelangelo a fondat în 1563 prima școală de arte din lume. Pe lângă Statuia lui David, clădirea adăpostește multe dintre sculpturile cele mai cunoscute ale lui Michelangelo.

Florența este capitala regiunii Toscana, una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei. Așa că cine își dorește să vadă mai mult, va găsi o gamă largă de posibilități. Printre cele mai frumoase orașe se numără Lucca - cu zidurile renascentiste intacte, Pisa - cu faimosul turn înclinat, Siena - unde se desfășoară cursa de cai Palio, Chianti - cu vinurile sale delicioase sau San Gimignano și casele sale cu turn.

Toscana are o bogată tradiție muzicală, în principal datorită faptului că Giacomo Puccini este originar din Siena. Așadar, pe parcursul anului au loc mai multe evenimente legate de muzică și nu numai. În luna octombrie, chiar la Florența are loc stagiunea de concerte Amici della Musica. Urmează Sagra del Tordo sau Festivalul Sturzului la Montalcino - un festival culinar ce marchează finalul sezonului de vânătoare, iar în noiembrie are loc în Florența Festivalul Dei Popoli - cel mai mare festival de film al Toscanei.