Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Stockholm - capitala plină de farmec a Scandinaviei

Travel Tips CityBreak Special

Stockholm, impresionantul oraș ce se întinde pe 14 insule interconectate prin 50 poduri peste lacul Mälaren este cel mai vizitat din întreaga peninsulă a Scandinaviei și de aceea este considerat “Capitala Scandinaviei”. Se numără printre marile orașe ale lumii, cu o viață culturală bogată, numeroase obiective turistice, posibilități de shopping și o animată viață de noapte.

Gamla Stan - Orașul Vechi sau Orașul dintre Poduri, este insula pe care a fost pusă piatra de temelie a orașului, în 1252. Este unul dintre cele mai bine păstrate centre medievale din Europa, cu o atmosferă fascinantă, de la străduțe pietruite, foarte înguste, la magazine de cărți și bijuterii, biserici și muzee sau muzicanți ambulanți. În partea de nord a insulei se află Palatul Regal, cu cele peste 600 camere.

Palatul Regal este unul dintre cele mai frumoase palate ale Europei, o clădire în stil baroc ce datează din 1754. Ceremonia de schimbare a gărzii din fața acestuia rivalizează cu cea de la Palatul Buckingham.

Skansen este cel mai vechi muzeu în aer liber din Europa și locul perfect pentru a învăța totul despre tradițiile Suediei, de la secretele pâinii suedeze la arhitectura locuințelor tradiționale.

Grona Lund este cel mai cunoscut parc de distracții din Suedia, deschis încă din 1883.

Ericsson Globe este cea mai mare clădire sferică din lume, deschisă în 1989 și gazda echipelor naționale de hockey și handbal, dar și a celor mai importante concerte din oraș.

Stockholm se bucură de o viață de noapte vibrantă, cu o mulțime de baruri și cluburi cu muzică bună. 30% din suprafața orașului este navigabilă, iar 30% este acoperită de parcuri și spații verzi. Grădina Botanică Bergius este considerată o moștenire culturală a Suediei, având peste 100 ani. Ekoparken, primul parc național urban, se întinde de la insulele Fjäderholmarna la Djurgården.

Timp de două weekend-uri consecutive, între 25 septembrie și 10 octombrie se desfășoară în fiecare an la Stockholm Festivalul Berii și al Whiskey-ului. Evenimentul are loc la centrul Nacka încă din 1992 și reunește expoziții de bere și whiskey, degustări și decernări de premii, precum cea mai proaspătă bere, cea mai bună bere blondă sau cea mai bună bere suedeză. În acest an, festivalul va avea loc în perioadele 29 septembrie - 1 octombrie și 6 - 8 octombrie.