Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Mexic, o țară a contrastelor

Travel Tips Vara Exotică Sejur Exotic

Mexic este o destinație specială, cu o cultură aparte, un loc al contrastelor, cu câte ceva pe gustul fiecăruia. De la orașe coloniale la centre urbane moderne, situri arheologice și rezervații naturale, dar și plaje superbe, Mexicul este o destinație turistică foarte apreciată în întreaga lume. Istoria bogată și plină de evenimente și-a lăsat amprenta asupra locurilor de aici și se reflectă în cultura unică.

Peisajele Mexicului sunt uimitoare. Vulcanii acoperiți de zăpadă, alături de pădurile tropicale, deșerturile și întinsele plaje cu nisip alb și fin, ce se îmbină cu apa limpede, de culoarea turcoazului, formează niște tablouri perfecte, demne de o destinație de vis pentru vacanța ta! Printre cele mai vizitate locuri din Mexic se numără Mexico City, Popocatepetl sau "muntele care fumegă", Acapulco și, bineînțeles, Cancun.

Cancun este un paradis tropical, una dintre destinațiile turistice de top ale lumii. Doar o mică plajă în urmă cu câțiva ani, s-a dezvoltat rapid, devenind un adevărat centru turistic. Cancun are multe de oferit, câte ceva pentru fiecare vizitator: relaxare, distracție, snorkeling si scuba-diving, golf, pescuit sportiv sau drumeții în junglă. Iar pentru cei ce se gândesc să își petreacă luna de miere într-o destinație specială, resorturile de lux oferă surprize pe măsură!

Însă Mexic nu oferă doar plajă și distracție, ci și o bogată moștenire culturală, rămășițe ale unei lumi fascinante: civilizația Maya. Principalul sit al acestei civilizații este Chichen Itza, numit și Tărâmul Făgăduinței. Piramida Kukulkan este un templu în onoarea zeului Kukulkan, zeitatea mayașă sub forma unui șarpe cu pene, unul dintre cele mai cunoscute monumente din perioada civilizațiilor pre-columbiene. Tulum, un alt sit mayaș, este situat pe coastă, ruinele destul de bine păstrate fiind încadrate de un peisaj incredibil.

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate bucătării ale lumii. O explozie de culoare și de arome, aceasta este renumită pentru varietatea de condimente și gusturile intense, fiind bazată pe tradiții pre-hispanice, inclusiv cele aztece și mayașe. Cele mai cunoscute preparate tradiționale mexicane sunt: tacos, quesadillas, burritos sau tamales. Iar faimoasa tequila este băutura națională a mexicanilor.