Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Viena, eleganta capitală de pe Dunăre

Travel Tips CityBreak Special

Viena, vechea capitală imperială, este un oraș ce te va surprinde la fiecare vizită. Atmosfera sa specială, bogată în istorie și tradiție, dar în același timp și proaspătă și plină de optimism, te va încânta de fiecare dată mai mult. Indiferent dacă ești un fan al muzicii, al istoriei sau al bucătăriei, Viena este locul potrivit pentru tine!

Centrul Vienei este un oraș în sine. Palate somptuoase stau față în față cu clădiri moderne, boutique-uri elegante sunt așezate lângă centre comerciale sau magazine de modă celebre, iar obiectivele turistice numeroase fac ca orașul să fie neîncăpător pentru cei ce vin să îl descopere. Capitală a muzicii clasice, Viena a găzduit de-a lungul timpului mai multe nume celebre, printre care: Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss, Vivaldi sau Mahler.

Palatul Schönbrunn, construit pentru a rivaliza cu Versailles, a fost reședința de vară a împărătesei Sisi. Acesta face parte din patrimoniul cultural UNESCO.

Palatul Imperial Hofburg este locul din care a fost condus marele Imperiu Habsburg timp de peste 7 secole. Astăzi, clădirea găzduiește biroul Președintelui Austriei.

Catedrala Sf. Stefan sau Stephansdom este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Europa și cel mai reprezentativ astfel de edificiu al Austriei.

Casa lui Mozart, în care acesta a compus faimoasa operă “Nunta lui Figaro”, este locul în care artistul a trăit cea mai mare perioadă din viața lui.

Muzeul de Istorie a Artei este unul din obiectivele turistice cele mai importante din Viena, având peste 600 000 de vizitatori anual. Acesta găzduiește impresionanta colecție de obiecte de artă a Habsburgilor.

Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate foarte multe spectacole de operă și balet, la un nivel artistic ridicat.

Viena se numără printre cele mai verzi orașe ale Europei. Burggarten (Grădina Palatului), Volksgarten (Grădina Poporului) și Lainzer Tiergarten (Grădina Zoologică) sunt doar câteva din cele mai frumoase spații special amenajate pentru agrementul locuitorilor Vienei, dar și al turiștilor. Iar în ceea ce privește shoppingul, Mariahilfer, zona aflată între centrul orasului si Westbahnhof, este locul perfect pentru a face cumpărături în Viena și deține recordul pentru cea mai lungă stradă de shopping din Austria.

Orașul se bucură de o rețea de transport în comun foarte bine pusă la punct. Biletele sunt valabile atât pentru tramvaie și autobuze, cât şi pentru cele cinci linii de metrou. Fiecare bilet perforat este valabil până la sosirea la destinaţie, inclusiv cu schimbarea mijlocului de transport. Acestea pot fi achiziționate de la automatele din stațiile de metrou și de tren sau direct de la automatul din mijlocul de transport.

Pentru turiști s-a introdus Viena Card, ce presupune transport nelimitat în oraș timp de 72 ore de la prima folosire și costă în jur de 25 euro. Printre beneficiile cardului se numără și reduceri la anumite obiective turistice, restaurante sau cafenele.