Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Maldive, locul unde Paradisul devine realitate

Travel Tips Vara Exotică Sejur Exotic

Dacă vă gândiți să vă petreceți vacanța în paradisul insulelor tropicale, atunci Arhipelagul Maldive este alegerea perfectă. Localizate in pitorescul Ocean Indian, cele aproape 1200 insule formează un ecosistem spectaculos. De altfel, se spune că a număra insulele din Maldive este ca și cum ai număra stelele de pe cer. Din totalul acestora, doar 200 sunt locuite, iar aproximativ jumătate din acestea sunt resorturi turistice. De altfel în Maldive găsești 99% apă și doar 1% uscat.

Perioada optimă pentru a vizita acest arhipelag este din noiembrie până în aprilie, când vei avea parte de cea mai frumoasă vreme și cele mai lungi zile. Tot în această perioadă te vor întâmpina și cele mai bune condiții pentru scuba diving, una dintre cele mai populare activități de pe insulă. Viața marină cu multitudinea de pești exotici și viu colorați oferă un spectacol unic.

Toate resorturile din Maldive oferă numeroase posibilități pentru practicarea sporturilor pe apă. Cele mai căutate sunt scufundările, snorkeling, windsurfing, canoe, plimbări cu șalupa, wakeboarding sau schi nautic. De asemenea, poți alege una dintre interesantele excursii opționale: croaziere, excursii către insule de băștinași, island – hopping - excursii către alte resorturi sau insule nelocuite sau pescuit nocturn - te poți bucura de o partidă de pescuit în liniștea nopții, încheiată cu un grătar din captură.

În cazul în care te plictisești de activitățile ce implică apa, poți alege să vizitezi capitala Male, una dintre capitalele cu cea mai mare densitate - 23 000 loc/km². Printre atracțiile locale se numără Muzeul Național, ce include o serie de obiecte și artefacte ce au aparținut sultanilor din Maldive, Moscheea Huskuru Miskiiy, conisderată una dintre cele mai impresionante astfel de construcții din lume și Banana Reef - zona maritimă protejată prin lege. Piața de pește din Male este un alt punct de atracție, unde diversele specii de pește, proaspete, sunt pregătite în fața ta.

Spa-urile din Maldive reprezintă o experiență în sine. Resorturile pun la dispoziția turiștilor o gamă largă de proceduri, tratamente și terapii inovative, iar consultanții specialiști sunt alături de aceștia și asigură suportul necesar. Băi revigorante, saună, hidroterapie, dușuri cu masaj, camere de abur cu cristale sau fântâni de gheață, împreună cu decorul idilic, te vor face să te detașezi de griji, să te relaxezi și să pășești într-o lume a armoniei spirituale.