Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Seychelles - paradisul de la celălalt capăt al lumii

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Împrăștiate în largul Oceanului Indian precum niște bijuterii, insulele Arhipelagului Seychelles sunt renumite pentru frumusețea lor ieșită din comun, pentru liniște și diversitatea peisajelor. De la pădurile tropicale de culoarea smaraldului până la apele cristaline, de culoarea turcoazului, acestea adăpostesc unele dintre cele mai rare specii de faună și vegetație din lume.

Insulele Seychelles sunt decorul perfect pentru o vacanță de vis pe o insulă tropicală. Cele mai faimoase și mai exclusiviste plaje, incredibilele recifuri de corali, munții pitorești, un climat cald și plăcut pe tot parcursul anului și o mare varietate de posibilități de cazare - toate acestea fac din Seychelles alegerea ideală pentru o vacanță perfectă.

Mahe este cea mai mare dintre insulele arhipelagului și totodată insula ce adăpostește capitala țării, Victoria, dar și aeroportul internațional, deși are o suprafață de numai 160 km². De asemenea, în Mahe se află și unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din lume, în jurul vârfului Morne Saeychellois, cel mai înalt punct al insulei, cu 905 metri. 90% din populația țării este concentrată pe această insulă.

O gamă unică de specii endemice își are habitatul în acest arhipelag. Biodiversitatea de aici este protejată în cadrul a două situri ce aparțin Patrimoniului Mondial UNESCO - Vallee de Mai în Praslin și Aldabra, precum și în mai multe rezervații naturale și parcuri naționale de-a dreptul impresionante. De altfel, în 2011, guvernul țării a anunțat planurile de a extinde această rețea, ceea ce ar transforma Seychelles în prima țară ce își protejează în mod oficial mai mult de jumătate din suprafața totală.

Aldabra este cel de-al doilea atol ca mărime din Oceanul Indian, insula fiind transformată integral în rezervație naturală și înscrisă în Patrimoniul UNESCO încă din anul 1982, primul astfel de sit al țării. Insula mai este celebră și pentru faptul că aici trăiește cea mai mare populație de broaște țestoase Aldabra, peste 100 000 exemplare, dintre care unele cântăresc 250 kg.