Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Varadero - evadare în paradisul cubanez

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Varadero, unul dintre cele mai mari resorturi din Caraibe, este numit de mulți “cea mai frumoasă plajă a lumii”. Este de ajuns sa privim câteva imagini pentru a înțelege de ce. Iar când ajungem acolo, vedem că nisipurile albe strălucitoare, brizele tropicale plăcute și apele liniștite ale Atlanticului oferă cadrul perfect pentru o gamă largă de resorturi.

Pentru cei pasionați de aventură, Varadero poate asigura practicarea aproape oricărui sport acvatic la care te poți gândi, de la scuba diving la sailing sau înot cu delfinii. De asemenea, poți lua cursuri de golf la una dintre numeroasele școli sau poți face drumeții prin locurile istorice din împrejurimi. Iar dacă vrei să te răsfeți, o mare varietate de spa-uri îți stau la dispoziție.

În afara plajelor spectaculoase, vei găsi și numeroase oportunități pentru excursii locale. În apropierea stațiunii există mai multe opțiuni pentru practicarea ecoturismului: în peninsula Zapata, cea mai mare rezervație umedă din Caraibe sau în Rezervația Ecologică Varahicacos, unde se pot face drumeții pentru a admira vegetația specifică sau păsările exotice cu penajul lor viu colorat.

Varadero este și un important centru cultural al Cubei. Concerte, festivale și evenimente sportive internaționale au loc aici. Cele trei muzee, de istorie, al coralilor și al artei și folclorului cubanez, împreună cu Delfinariul, atrag turiștii în fiecare zi. Terasele și cafenelele sunt pline la orice oră din zi și din noapte, iar spectacolele de cabaret se numără printre principalele atracții ale stațiunii.

În timp ce te relaxezi pe plajele superbe din Varadero, trebuie să încerci și faimosul guarapo. Cocktailul răcoritor conține un amestec delicios de suc de trestie de gheață, rom alb și gheață. Combinat cu o cană mare și aromată de cafea cubaneză autohtonă, servită doar ușor îndulcită, acest cocktail este alegerea perfectă pentru o zi la plajă.