Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Marele Izvor Prismatic, Parcul Naţional Yellowstone

Peisaje Care îţi Taie Respiraţia

Grand Prismatic Spring (Marele Izvor Prismatic) – este una dintre minunile naturale ale lumii! Acesta este localizat în Midway Gezser Basin din Yellowstone, primul şi cel mai mare Parc Naţional din lume, înfiinţat în anul 1872 în SUA. Unele dintre cele mai interesante obiective din cadrul parcului le reprezintă izvoarele termale, a căror temperatură este apropiată de punctul de fierbere.

Marele Izvor Prismatic este cel mai mare izvor fierbinte din SUA şi al treilea din lume, după Lacul "Frying Pan" (Lacul Tigaie) din Noua Zeelandă şi Lacul Boiling (Lacul Înfierbântat) din Dominica. Pe langă mărime, acest izvor impresionează prin frumuseţe şi culoare. Gama variată de culori provine de la procesul care are loc aici: apa clocotită se scurge din centrul izvorului spre margine, răcindu-se treptat şi formând benzi de temperaturi diferite. În funcţie de temperatura pe care o are fiecare bandă, în respectiva zonă trăiesc microorganisme cu pigmente diferite, care conduc la crearea unei imagini ireale. Lacul capătă o parte culorile curcubeului: roşu, portocaliu, galben, verde şi albastru.

Denumirea lacului provine de la coloritul său atât de viu, ce duce cu gândul la culorile rezultate în urma dispersiei luminii albe prinstr-o prismă. Farmecul său l-a făcut atât de popular în lume, ajungând să fie cel mai fotografiat obiectiv din cadrul Parcului Yellowstone.