Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Saas Fee, Elveţia

Travel Tips Go For Snow ®

Métro Alpin - Saas Fee este funicularul situat la cea mai mare înălţime din lume (3456 m). Este o construcţie în totalitate subterană, pentru a proteja frumuseţea naturală a Alpilor Elveţieni. Funicularul te duce către o zonă panoramică incredibilă, de unde poţi admira splendoarea vârfurilor masivului Mischabel: Allalinhorn, Alphubel, Täschhorn, Dom, Lenzspite.

Lângă staţia din vârf a funicularului, vă aşteaptă o surpriză. Este vorba despre restaurantul rotitor situat la cea mai mare înălţime din lume (3500 m).

Sloganul turistic al staţiunii Saas Fee este "Die Perle der Alpen" (Perla Alpilor). Peisajul, dar şi dotările turistice, i-au adus acest renume.

Saas Fee este o destinaţie foarte atractivă pentru sporturile de iarnă, un atuu fiind şi apropierea de gheţarii Dom şi Allalinhorn.

Staţiunea este cunoscută şi pentru posibilitatea de practicare a schiului pe timpul verii: zona schiabilă Mittelallalin (3456 m), la poalele gheţarului Allalinhorn. Aici au fost filamte câteva scene din filmul cu James Bond, "On Her Majesty's Secret Service".

Activităţile specifice staţiunii Saas Fee sunt schiatul, escaladarea, sculptura, snowboarding, paraşutism, săniuş etc.